gepost 7 years ago, op vrijdag, 6 januari 2017 door

In de Sterrewijk in Aalter is gisterenmorgen een vrachtwagen die met 210 varkens op weg was naar het slachthuis op zijn zij in de gracht beland. Tientallen varkens overleefden de klap niet, de chauffeur bleef ongedeerd.


De vrachtwagenchauffeur moest uitwijken voor een tegenligger op het smalle landweggetje. De weg lag er spekglad bij, dus de wielen van de vrachtwagen gleden van de zachte berm in de gracht naast de baan. Met een luide klap kantelde de vrachtwagen vol varkens op zijn zijkant. De chauffeur kon ongedeerd uit zijn cabine kruipen, maar de dieren waren er slechter aan toe.

De overlevende varkens werden uit de gekantelde trailer en in een andere wagen geleid. Door het dak van de trailer te openen, konden de dieren in het hoogste gedeelte vrij snel bevrijd worden, enkele varkens in de benedenverdiepingen lagen echter bedolven onder brokstukken en gewonde of overleden dieren. Uiteindelijk overleefde een 40-tal varkens het voorval niet.

Een dierenarts moest de overige dieren nog onderzoeken. Rond 13.20 uur kon de vrachtwagen getakeld worden. Tijdens de reddingsoperatie bleef de Sterrewijk afgezet. (WSG)


  • Bron: Het Laatste Nieuws