gepost 7 years ago, op donderdag, 29 december 2016 door

Een 23-jarige jongeman uit Tielt werd in de politierechtbank veroordeeld tot een rijverbod van achttien maanden, nadat hij onder invloed betrokken raakte bij een verkeersongeval.
K.D. was op 6 maart van dit jaar met een vriend gaan stappen. Na het feestje stapte hij in de wagen van diens moeder, om vervolgens op de Markt van Tielt aan hoge snelheid in te rijden op een geparkeerde auto. De Clio waar hij mee op de baan was, viel niet meer te redden. Ook de geparkeerde auto liep flink wat schade op.

De eigenares van de Clio had naar eigen zeggen geen toestemming gegeven om haar wagen te gebruiken, en stelde zich burgerlijke partij. Het parket haalde dan ook de term 'gebruiksdiefstal' boven. "Maar mijn vriend zei me dat ik de wagen mocht gebruiken", klonk het in de rechtbank. "Ik heb beloofd om alle schade te vergoeden, en ik vind het jammer dat dit nu toch via de rechtbank moet."


Derde keer
De twintiger, die al voor de derde keer betrapt werd op rijden onder invloed, gaf een alcoholprobleem als oorzaak op. Hij zou dat probleem intussen ook aangepakt hebben. Het rijverbod van achttien maanden werd uiteindelijk voor twee derde met uitstel uitgesproken. Voorts moet hij 3.000 euro boete betalen en de eigenares van de Clio vergoeden voor 4.700 euro. (BBO)


  • Bron: Het Laatste Nieuws