gepost 7 years ago, op donderdag, 19 januari 2017 door

Een 28-jarige Bruggeling zit in de cel nadat hij donderdag een apotheek en krantenwinkel overviel in Sint-Pieters, bij Brugge.
De raadkamer verlengde z'n aanhouding dinsdag met een maand. Donderdag rond 17.30 uur kwam J.V. gewapend met een kniptang een apotheek langs de Blankenbergse Steenweg binnen. Hij bedreigde de apothekeres en een stagiair en vroeg om het geld. Een klant gooide echter roet in het eten. V. werd afgeschrikt en nam de vlucht zonder buit. Op z'n fiets trok hij daarop naar de krantenwinkel van Danny Casier (58) in de Sint-Pieterskerklaan. Met een zware motorketting dwong hij de uitbater z'n geld af te geven. "Ik wou geen slagen krijgen en deinsde achteruit", vertelt Danny. "Hij nam de briefjes uit m'n kassa en probeerde te vluchten. Op dat moment slaagde ik erin om nog enkele briefjes van 20 euro uit z'n handen te grissen. De buit bleef zo beperkt tot een 260 euro." J.V. vluchtte op z'n fiets weg, maar dankzij een alerte buurman van Danny - die een goede beschrijving kon geven - kon de politie hem nog geen tien minuten later oppakken.

Volgens zijn advocate pleegde V. de feiten onder invloed van alcohol en drugs. In 2013 kreeg hij al eens 18 maanden cel voor een gewapende overval op broodjeszaak La Vita op 't Zand in Brugge.

(SDVO)


  • Bron: Het Laatste Nieuws