Categorie: Nieuws uit de regio

Trein rijdt vastgereden wagen aan

gepost 7 years ago, op donderdag, 5 januari 2017 door

Op de spoorwegovergang aan 't Hand in Waarschoot is een trein gisterenavond rond 20.30 uur in aanrijding gekomen met een lege auto. De bestuurster had zich vastgereden op de treinsporen en kon op tijd het voertuig verlaten. De trein kon niet op tijd remmen en sleurde de wagen twintig meter mee.
De bestuurster van de wagen verklaart dat de straatverlichting aan de spoorwegovergang niet werkte en dat ze door de hevige regen niet goed kon zien waar het asfalt eindigde. Ze maakte een foute inschatting en reed zich vast op de sporen. "De politie en de NMBS waren al op de hoogte toen we met vijf mensen probeerden om de auto van de sporen te duwen", vertelt ze. "Toen dat niet lukte stelde een buurtbewoner voor om met zijn kleine kraan de wagen weg te halen. Hij was jammer genoeg te laat." Een aankomende trein in de richting van Ronse kon niet op tijd remmen. "De lichten van de wagen stonden aan, dus de trein kon die van ver zien staan, maar hij kon een aanrijding niet vermijden", vertelt de chauffeur. De trein sleurde de lege wagen een twintigtal meter mee. "Gelukkig rijden de treinen daar aan een redelijk lage snelheid", aldus commissaris Marc Van Wabeke van politiezone LOWAZONE. "Daardoor was de impact minder erg dan had gekund."

Een ploeg van Infrabel kwam ter plaatse om de trein te inspecteren terwijl de wagen werd weggetakeld. Rond 22.30 uur besloot Infrabel dat de trein nog op eigen kracht verder kon rijden.

De zes passagiers waren intussen al met een bus naar Gent gebracht. (WSG)


  • Bron: Het Laatste Nieuws