Categorie: KIX Nieuws

TOPradio moet blijven!

gepost 7 years ago, op dinsdag, 19 september 2017 door Wim Van Geert

TOPradio MOET blijven!

Vreemd dat wij als KIX dit verkondingen?

Neen, de vzw achter KIX startte op 20 juni 2000, als zelfstandig station, onder de naam TOPradio Aalter, een uitstekende samenwerking, met onze vrienden in Gent. Zestien jaar lang waren we TOPradio, met een sterke regionale invulling en regionale programma’s onder de vlag van TOPradio.

Door de beslissing van de Vlaamse regering dat samenwerking tussen radiostations vanaf 1 januari 2018 niet meer mag, heeft het bestuur van onze vzw in 2016 beslist een eigen koers te varen en een volledig nieuw station op te richten met 24/24 uur eigen programma’s onder de naam KIX.

We zijn geen concurrentie, kozen voor een ander soort radio, een ander doelpubliek, maar onderhielden ook collegiaal contact met TOPradio.

Ook wij hebben een dossier moeten indien voor drie frequenties in Aalter, Eeklo en Maldegem en wachten met spanning af op de beslissing van het kabinet van minister Gatz want ook wij hebben een concurrent voor ons frequentiepakket. Deze concurrent met een ‘non-stop’ project ‘op papier’ kan er ook voor zorgen dat we bij negatief advies op 1 januari, na 17 jaar de stekker moeten uittrekken.

Maar we hebben er goede hoop op. KIX staat er, met een eigen format, regionale invulling, ondersteund door de lokale economie en bestuur in de regio, en vooral veel live radio met 25 medewerkers. Bij een positieve beslissing worden we groter en sterker!

De beslissing van de Vlaamse regering dat TOPradio geen vergunning krijgt, stemt ons diep bedroefd. Het is ook ons verleden, onze roots. TOPradio brengt reeds 20 jaar lang geen eenheidsworst. Hoeveel generaties zijn er niet opgegroeid met TOPradio? TOPradio is altijd jong gebleven, vinger op de pols met wat jeugd en jongvolwassen boeit en dreigt nu te moeten verdwijnen voor een halfslachtig product.

Dus daarom roepen wij ook op om TOPradio te steunen via onderstaande petitie.

Wim Van Geert

Voorzitter vzw KIX


  • Bron: Eigen redactie