gepost 7 years ago, op dinsdag, 20 december 2016 door

Eeklo plant volgend jaar heel wat wegenwerken. Meest opvallende project is de heraanleg van de Tieltsesteenweg en Veldekens.
De Tieltsesteenweg en Veldekens zijn één van de toegangspoorten naar de stad voor het verkeer dat uit de richting van Aalter komt. "Die weg is heraangelegd in Maldegem, maar die werken zijn toen jammer genoeg aan de gemeentegrens gestopt", zegt schepen van Mobiliteit Christophe De Waele (Open Vld). "We gaan de weg volgend jaar heraanleggen van aan Veldekensbrug tot aan de Kop van de Vaart. Enkel het stuk waar binnen enkele jaren de Ring op moet aansluiten, gaan we nu niet aanpakken. We hebben de voorbije jaren veel putten gevuld in de Tieltsesteenweg en Veldekens, maar in 2017 voorzien we effectief 385.000 euro om de straten eens grondig aan te pakken." Volgend jaar wordt ook de aanzet gegeven voor de aanpak van de Leopoldlaan (N9) in Eeklo. Daar moet de middenrijstrook verdwijnen en komen er meer bomen om een laaneffect te creëren.


Kleinere projecten
Op de planning van 2017 staat ook de aanpak van de Paterstraat. De plannen liggen klaar, dus de werken zouden effectief volgend jaar uitgevoerd worden. Het deel Raverschootstraat buiten de Ring zal omgebouwd worden tot een woonerf. Ook de Blakstraat en de omgeving naast het ziekenhuis krijgt een nieuwe look. "Nu de Blakstraat definitief afgesloten is van de Ring, kunnen we dat doen", zegt schepen De Waele.

Eeklo voorziet ook 720.000 euro voor herstellingen en de aanpak van kleinere projecten. Er wordt volgend jaar ook 350.000 euro voorzien om kleine maatregelen te nemen om de N9 in het centrum al veiliger te maken voor de zwakke weggebruikers.

De heraanleg van de Kaaistraat wordt in 2017 enkel bestudeerd. De effectieve uitvoering van die werken is pas binnen enkele jaren gepland. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws