gepost 7 years ago, op zaterdag, 14 januari 2017 door

Na de schepenwissel waarbij Birger Quintyn vervangen wordt door Patrick Verwilst in het schepencollege van Aalter, zijn nu ook de bevoegdheden herverdeeld.
Waarnemend burgemeester Patrick Hoste wordt verantwoordelijk voor de algemene beleidsopvolging en projectwerking, milieu, mobiliteit en waterwerken. Eerste schepen Dirk De Smul blijft de man van de evenementen, verenigingen en Aalter Proper. Tweede schepen Bieke De Neve krijgt er communicatie en jeugd bij. Ook de buitenschoolse kinderopvang, ICT en personeel zitten bij haar. Derde schepen Philippe Verleyen is voorzitter van het Algemeen Gemeentebedrijf en houdt financiën en lokale economie.

Vierde schepen Martine Bergez blijft op sport, cultuur, toerisme, de bibliotheek en de Academie. Nieuwkomer Patrick Verwilst wordt vijfde schepen en krijgt de verantwoordelijkheid over de infrastructuurmeldingen, zoals wegen, domeinen, gebouwen en stockbeheer. Hij is ook het aanspreekpunt voor de beroepsactieve bevolking. Luc De Meyer is zesde schepen en OCMW-voorzitter en ontfermt zich over het OCMW, welzijn en seniorenzaken. In Aalter heeft CD&V/N-VA de absolute meerderheid.

Stemmenkanon Birger Quintyn verliet het schepencollege nadat bij directeur werd van het Emmaüsinstituut. Bij de laatste verkiezingen behaalde hij 2.222 voorkeurstemmen. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws