Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 8 november

gepost 7 years ago, op dinsdag, 7 november 2017 door Crew

Summerfest Aalter krijgt in december voor het eerst een wintereditie. Op 15, 16 en 17 december zetten de organisatoren hun tenten op in het Kerstdorp op de Markt in Aalter. Je zal er kunnen genieten van hapjes, maar je kan ook prijzen winnen aan het Rad van Fortuin. Ellen Eggermont zegt dat deze wintereditie misschien wel een aanzet kan zijn om zelf een Winterfest te organiseren.

De politieke partijen in Eeklo beraden zich over een verbod op verkiezingsborden. Dat verbod zou er moeten komen tegen de gemeenteraadsverkiezingen van oktober volgend jaar. Hilde Lampaert lanceerde het voorstel. Zij vindt dat de borden zorgen voor een vervuiling van het straatbeeld. Ze wil dat er enkel nog raamaffiches gebruikt worden. De burgemeester Koen Loete wil dat de verschillende partijen het voorstel in beraad nemen om dan samen tot een compromis te komen.

Jeugdhuis Het Dertiende Gebod uit Tielt houdt er mee op. De organisatie kondigde de stopzetting aan op de Dag van de Jeugdhuizen. “Het bleek moeilijker dan gedacht om een jeugdhuis op te bouwen en een vast plekje te laten vinden tussen het Tieltse publiek, ook al omdat niemand uit het bestuur ervaring heeft met het jeugdhuiswerk”, aldus het bestuur. Ze vonden het een toffe en leerrijke ervaring, maar het was een zeer hobbelig parcours.

Een man met een lichte beperking heeft maandagochtend heel wat paniek veroorzaakt op de wekelijkse markt van Maldegem. De man liep onherkenbaar met een overall en een masker tussen het volk. Een aantal bezoekers van de markt merkten dit op en belden de politie. De man werd opgepakt en meegenomen voor verhoor. Daaruit blijkt dat de man geen kwade bedoelingen had, maar de situatie wordt verder opgevolgd.

Donderdag en vrijdag wordt in het hele Meetjesland de ‘Nacht van de Meetjeslandse Kerken’ georganiseerd. Meestal worden in de kerken rondleidingen georganiseerd, maar de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Bellem pakt het anders aan. Daar kan je donderdagavond terecht voor een yogasessie en vrijdag kunnen amateurmuziekanten vrij op het orgel komen spelen. Het idee kwam er dankzij koster André Huys. Met deze activiteiten wil de kerk nieuwe mensen lokken, ze richten zich hiermee vooral naar jonge mensen. De activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is wel vereist.

De Japanse nationale voetbalploeg kiest ervoor om zich voor de match tegen de Rode Duivels voor te bereiden in Knokke-Heist. Die match wordt gespeeld op dinsdag 14 november in het Jan Breydelstadion in Brugge. Wie wil kan de Japanners aan het werk zien op een training, op 12 november van 17 uur tot 19 uur in stadion De Taeye in Heist.


  • Bron: Het Laatste Nieuws