Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 7 februari

gepost 6 years ago, op dinsdag, 6 februari 2018 door Crew

In Aalter worden volgend jaar de perrons verhoogd en de stationsomgeving vernieuwd. De NMBS geeft de toestemming voor de verbouwing, daar werd al jaren om gevraagd. Het station voldoet al lang niet meer aan de moderne normen. De perrons worden dus verhoogd, maar er komen ook nieuwe luifels, wachthuisjes en meubilair. Ook de tunnel onder de sporen wordt vernieuwd. Alle werken zouden moeten klaar zijn in 2021. De NMBS gaat ook investeren in een nieuwe parkeertoren, maar die werken beginnen pas in 2021.

In het Koning Albert I-park zijn de herinrichtingswerken begonnen. De werken waren niet voorzien, maar door de verhuizing van de beeldengroep op de fontein van ’t Zand besliste de stad om ze toch te laten doorgaan. Onder andere de stenen van de wandelweg tussen het station en het Concertgebouw worden vernieuwd. Ook de rei aan de kant van het station wordt verbreed. De wandelweg verhuist van het midden van het park naar de kant van de grote weg. Er worden verder nieuwe bomen geplant. De werken kosten bijna 800.000 euro kosten en moeten tegen de zomer klaar zijn, net zoals ’t Zand.

Ziekenhuis AZ Alma uit Eeklo en de vzw Institute for Professional Care starten met speciale opleidingen voor kappers en schoonheidsspecialisten die kankerpatiënten willen begeleiden. Er wordt in de ziekenhuizen al aandacht besteed aan schoonheidszorg voor kankerpatiënten. Eenmaal ze het ziekenhuis verlaten valt die zorg weg, want er zijn geen geschikte kappers of schoonheidsspecialisten te vinden. Er zijn speciale producten en methodes nodig die gewone kappers niet kennen. In het ziekenhuis zijn ze blij dat ze mee kunnen helpen in het project, want ze willen ook in de nazorg van de patiënt hun steentje bijdragen. Het project start eind april.


  • Bron: Het Laatste Nieuws