Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 31 januari

gepost 6 years ago, op dinsdag, 30 januari 2018 door Crew

Een man uit Lissewege staat terecht voor weerspannigheid en verboden wapendracht. De politie van Blankenberge arresteerde de man op 1 december 2016 bij een overval in rendez-vouscafé Columbus in Blankenberge. De man was verbaal agressief en had een mes bovengehaald. Hij was bovendien dronken en hij verzette zich bij het boeien. Een vrouwelijke inspecteur raakte gewond aan haar knie. De man beweert dat hij een vrouw wou trakteren op champagne en dat zijn mes per toeval uit zijn zak viel. De man kent zijn straf op 19 februari.

De eerste naam van Rijvers Festival in Zomergem is bekend. Gers Pardoel komt optreden op de openingsavond. Het festival loopt op 10,11 en 12 augustus. De organisatie wil enkele topnamen strikken. Ze willen een line up voorzien die voor iedereen is. Er komen ook enkele rustige plekjes, waar je even kan uitblazen. Tickets zijn nog niet verkrijgbaar, dat kan pas wanneer meer namen gelost worden.

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Deinze is vorige week een offerblok gestolen. Het werd waarschijnlijk losgemaakt met een slijpschijf toen niemand in de kerk was. Het is de eerste keer dat een volledig offerblok werd gestolen uit de kerk, vroeger werd er wel al eens geld gestolen. Ondertussen is al een nieuw offerblok geïnstalleerd. Het is nog niet duidelijk hoeveel geld er is gestolen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws