Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws woensdag 3 mei

gepost 7 years ago, op woensdag, 3 mei 2017 door Crew

Het zwembad van Zomergem wordt gerenoveerd. Vlaanderen geeft 150.000 euro subsidie als ondersteuning. Het zwembad van Zomergem is 40 jaar oud en dringend aan renovatie toe. Het hele dossier gaat 650.000 euro kosten, maar met de Vlaamse subsidie wordt het dossier gemakkelijker om dragen. Het is de eerste keer dat Zomergem subsidies ontvangt voor het zwembad. Zomergem krijgt het geld omdat het sterk inzet op duurzaamheid en minder energieverbruik.


De zone 30 in de Bloemetjeswijk in Lovendegem is met een week uitgesteld en zal pas op 7 mei in voege treden. De aannemer die verantwoordelijk is voor de signalisatie kon niet alle borden tijdig plaatsen. Pas van zodra de borden er staan, is de snelheidsverlaging van kracht. Ondertussen onderzoekt de gemeente -op vraag van de gemeenteraad- of ook andere woonwijken zone 30 kunnen worden.

Een 47-jarige man uit Knokke-Heist heeft 6 maanden cel en een geldboete van 1.200 euro gekregen voor een valse bommelding. Op 19 juli vorig jaar belde hij de politie voor een melding van nachtlawaai in café 't Keldertje in Knokke-Heist. Omdat de patrouille volgens de man te lang op zich liet wachten, besloot hij zelf wat druk te zetten. Hij belde de hulpdiensten opnieuw op met de melding dat iemand voor het café een zwart koffertje met een bom had geplaatst. Het parket bracht de man die duidelijk dronken was wel voor de rechter.


  • Bron: Het Laatste Nieuws