Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 19 april

gepost 7 years ago, op woensdag, 19 april 2017 door Wim Van Geert

Het Stationsplein van Aalter moet er tegen volgend jaar helemaal anders uitzien. De NMBS en de gemeente Aalter vernieuwen samen de hele omgeving. Tussen het station en de nieuwe appartementen komt een gezellig plein. Aan de uitrit van de tunnel komt een rotonde. Ook verrijst een parkeertoren voor 600 wagens, maar een juiste timing van dat noodzakelijk project, is er niet.



Dienstenchequebedrijf Puur in Aalter start een nieuw project op waarbij poetsvrouwen die niet mobiel zijn, een fiets kunnen leasen bij het bedrijf. Het bedrijf wil mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen de kans geven om als huishoudhulp aan de slag te gaan. Dat doen ze door hen de mogelijkheid te bieden een fiets of elektrische fiets te leasen. Op die manier kan iedere werkzoekende op een laagdrempelige manier instappen in de job als huishoudhulp. Het is een proefproject. Na één jaar wordt het project geëvalueerd en bij succes verder uitgerold doorheen de organisatie.



De afvalintercommunale IVBO is in de haven van Zeebrugge gestart met de aanleg van een nieuw warmtenet om de filterleverancier Donaldson Europe te voorzien van warmte. De twee bedrijven zijn elkaars overburen en zullen door de levering van groene warmte een besparing van 780 ton CO2-uitstoot realiseren. Donaldson Europe wil op termijn haar site in Zeebrugge verdubbelen en vervangt daarom de bestaande aardgasinstallaties door een duurzamer warmtenet. IVBO beschikt over een energiecentrale waar 180.000 ton huishoudelijk afval omgezet wordt in elektriciteit, proceswarmte en warmte voor het warmtenet. Ze baat sinds 1982 een warmtenet in Brugge uit. De warmte zal worden gebruikt om de gebouwen en het sanitair op de gewenste temperatuur te brengen. De pijpleidingen hebben een totale lengte van 1.300 meter. Het net heeft een capaciteit van 3,5 MegaWatt en moet tegen november operationeel zijn.


  • Bron: Het Laatste Nieuws