Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 21 april

gepost 7 years ago, op vrijdag, 21 april 2017 door Crew

De burgers van Deinze mogen meebeslissen over de toekomst van het provinciaal recreatiedomein Brielmeersen. De provincie Oost-Vlaanderen maakt samen met de stad Deinze een masterplan op voor de site. Woensdag wordt een van de participatiemomenten georganiseerd met onder andere natuurexperts, leerkrachten en burgers. Het project, dat midden 2018 verwacht wordt, heeft drie ambities: het domein ontwikkelen met recreatie, een nieuw stadionproject realiseren voor voetbalclub KMSK Deinze en het gebied linken aan de omgeving en het stadscentrum.



Een aantal flesjes Brugse Zot, waarmee een citytrip te winnen is naar Brugge, zijn gewoon in Brugge zelf te koop. Dat is althans het geval in de Albert Heijn-supermarkt in de stad. Het bier is eigenlijk bestemd voor de Nederlandse markt, maar wordt door de supermarktketen ook in België verdeeld. Brouwerij De Halve Maan lanceerde de actie een paar weken geleden. Ruim een miljoen flesjes Brugse Zot met een code onder de kroonkurk zijn goed voor duizend citytrips naar Brugge met overnachting en restaurantbezoek. De brouwerij, de Brugse hotelsector, Toerisme Vlaanderen en de stad Brugge investeerden samen meer dan een half miljoen euro in de promotiecampagne om de noorderburen te charmeren. In Nederland wordt de campagne goed onthaald. Op twee weken tijd zijn al 130 citytrips verloot.



Er is een plan in de maak om een ondergrondse parking te realiseren onder het Albertplein in Knokke-Heist. De gemeente wil het hele plein opfrissen en denkt daarbij ook aan parkeerboxen onder het plein. Volgens een aantal geruchten zou de Bouwgroep Versluys uit Oostende nauw betrokken worden bij die nieuwe ondergrondse parking. Het dossier staat alvast op de gemeenteraad van volgende week donderdag. Dan zou de gemeente de procedure in gang willen zetten om het hele plein te vernieuwen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws