Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 17 november

gepost 7 years ago, op donderdag, 16 november 2017 door Crew

In de Stationsstraat in Aalter is woensdag een lek ontstaan in de waterleiding. Een uur lang zorgde dat voor een grote fontein, die tot boven de huizen spoot. Er wordt al enkele weken aan de nutsleidingen gewerkt ter voorbereiding van de vernieuwing van het wegdek. De fontein zette een deel van de Stationsstraat blank. Volgens Lien D’hooge van restaurant ’t Vijfde Seizoen viel de hinder goed mee. Volgens haar hebben de werkmannen er zoveel mogelijk aan gedaan om de hinder te beperken.

Het Brugse stadhuis zal op 25 november oplichten in een oranje kleur. Dat komt op vraag van Zonta Brugge. Dat is een vereniging die zich inzet voor vrouwen en meisjes die het minder goed hebben. Op 25 november is het Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen. Over heel de wereld worden gebouwen in het oranje opgelicht. Onder andere de piramides van Gizeh in Egypte en het Empire State Building in New York worden opgelicht.

Eeklo gaat drie bestaande buurtinformatienetwerken of BIN’s samenvoegen in één groot geheel. De Wittewijk, de Graswijk en de Kriekmoerstraat worden samengebracht, maar behouden wel hun eigen coördinator. Aan de rand van de nieuwe grote zone, komen nieuwe waarschuwingsborden. Wanneer iemand iets verdachts ziet in de wijken, wordt de politie verwittigd door één van de burgers. Die beslist dan om de BIN eventueel in werking te zetten en de aangesloten burgers te verwittigen.

Er komen geen extra maatregelen in het Brugse stadscentrum na het terreuralarm dinsdagavond vlak voor de interland België-Japan. De politie stond enkele uren voor de wedstrijd klaar om een eventuele aanslag te vermijden nadat er in Brussel een telefoon ontvangen over een mogelijke aanslag. Uiteindelijk bleek er geen concreet gevaar. Volgens burgemeester Renaat Landuyt was er geen dreiging tegen de stad zelf gericht, maar de enige link was de nationale ploeg. Op de kerstmarkt die volgende week start zal geen extra beveiliging worden voorzien.

Op bevel van de burgemeester moet Pizza Palace in Aalter zes maanden sluiten. Een reden voor dit besluit is nog niet gegeven. Volgens burgemeester Patrick Hoste zijn er een aantal ‘vastgestelde onregelmatigheden’ vastgesteld. Wat die onregelmatigheden zijn is onduidelijk. Het is de eerste keer dat deze maatregel wordt genomen in Aalter. Aan de deur van Pizza Palace is nog niets te merken van de sluiting en op internet kan je nog steeds bestellen.

De inwoners van Zomergem, Waarschoot en Lovendegem denken na over de nieuwe overkoepelende naam van de fusiegemeente. “Op amper vijf dagen tijd stemden al 1600 mensen op een naam”, dat zegt burgemeester Tony Vermeire van Zomergem. De inwoners hebben keuze uit Lievegem, Lieveland, Lievebeke of Midden-Meetjesland. Stemmen kan nog tot 26 november.


  • Bron: Het Laatste Nieuws