Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 16 februari

gepost 6 years ago, op vrijdag, 16 februari 2018 door Crew

Er komt heel wat kritiek over de parkeermeters in Aalter. Ze werken te traag en zijn niet gebruiksvriendelijk. De gemeente belooft dat het actie zal ondernemen. Ze zullen het nemen van een ticket makkelijker maken en het sms-parkeren wordt ingevoerd. Nu moet je voor elk ticket je nummerplaat ingeven. Er zijn stemmen die voorstander zijn van het gratis parkeren. Dat systeem komt niet terug, maar er wordt wel gezorgd voor meer gratis parking. Zo komt er een tweede ondergrondse parking aan de Boomgaard tegen de zomer.

Een 34-jarige Algerijn is door de raadkamer veroordeeld voor brandstichting in de gevangenis van Brugge. De man stak zijn kleren in brand. Het vuur was snel geblust. De gerechtspsychiater oordeelde dat de man ontoerekeningsvatbaar is, waardoor hij in een instelling wordt geplaatst. Op het moment van de feiten zat de man in voorhechtenis voor vijf inbraken in Oostende. Hij kreeg daarvoor al vier jaar cel. Die straf moet hij uitzitten na zijn internering, maar zijn advocaat ging in beroep.

Volgend jaar wordt de Kaaistraat in Eeklo heraangelegd. Voor velen is dat de slechtste straat van de stad. Eeklo wachtte op subsidies van de overheid om de werken te starten en die zijn er nu gekomen. Het hele project kost een miljoen euro, ze krijgen 350.000 euro van de overheid. De nutswerken, de rioleringen en de rijweg wordt vernieuwd. Het is de bedoeling dat de Kaaistraat een woonstraat wordt met traag verkeer. De werken zouden ongeveer een jaar duren.


  • Bron: Het Laatste Nieuws