Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 12 mei

gepost 7 years ago, op vrijdag, 12 mei 2017 door Wim Van Geert

Er zijn vorig jaar 980 zoogdieren aangereden op Oost-Vlaamse wegen. Dat blijkt uit cijfers van Natuurpunt. Zwarte punten voor overstekend wild zijn de E17, de E34 en de N45 tussen Aalst en Ninove. Er worden in de provincie ook steeds meer reeën aangereden. Vorig jaar waren er maar liefst 15 slachtoffers. Natuurpunt roept bestuurders op om extra waakzaam te zijn en vraagt de overheid maatregelen te nemen om het wild beter te beschermen. Binnenkort wordt een systeem getest dat automatisch snelheidsverlagingen oplegt als er zich wild op de baan bevindt. Dit systeem zal sensoren gebruiken om te detecteren of er grote zoogdieren op de berm staan.



Beernem trekt 30.000 euro uit voor een camera tegen het sluikstorten. De nieuwe verplaatsbare camera moet de pakkans van sluikstorters verhogen. Helaas volstaan preventie en sensibilisering alleen niet meer. De camera zal in de eerste plaats worden ingezet op gevoelige plaatsen zoals de omgeving van glasbollen of vuilnisbakken.





Het gemeentebestuur van Beernem heeft negatief advies gegeven voor de aanvraag om drie windmolens te bouwen langs de E40. De windmolens zouden geplaatst worden langs de E40-snelweg ter hoogte van de Miseriestraat en Beelkens. Tijdens het openbaar onderzoek werden verschillende bezwaren ingediend door omwonenden en vanuit milieuverenigingen. Ook de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening bracht een negatief advies uit. Dat wordt nu gevolgd door de gemeente Beernem.



Op de E40 tussen Oostkamp en Brugge vinden volgende week woensdag en donderdag wegenwerken plaats in de richting van Oostende. De toplaag van het wegdek wordt er vervangen. Door de werken zullen tussen woensdag om 20 uur en donderdag om 6 uur de eerste en tweede rijstrook niet beschikbaar zijn voor het verkeer. Ook de oprit in Oostkamp wordt afgesloten. Tussen donderdag om 20 uur en vrijdag 19 mei om 6 uur worden de tweede en derde rijstrook afgesloten. De oprit in Oostkamp blijft dan wel open.


  • Bron: Het Laatste Nieuws