Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 5 februari

gepost 6 years ago, op zondag, 4 februari 2018 door Crew

Je kan bieden op materiaal van de provincie West-Vlaanderen dat niet meer gebruikt wordt. Het gaat om oude bestalwagens, werktuigen voor in de tuin en speeltoestellen uit de domeinen. De veiling verloopt via internet en eindigt op maandag 26 februari. Er worden kijkdagen georganiseerd waarop kandidaat-kopers goederen kunnen bekijken. er zijn goederen van het provinciehuis Boeverboes in Brugge, het Zwin in Knokke-Heist, het Bulskampveld in Beernem en in de Gavers in Harelbeke. De opbrengst van de veiling gaat naar de aankoop van nieuw materiaal.

De brandweervrijwilligers van de hulpverleningszone Meetjesland zijn kwaad over de uitspraak van gemeenteraadslid Geert Neirynck. Die beweerde dat de Meetjeslandse brandweer minder professioneel is dan de brandwaar van Gent. Volgens de regionale verantwoordelijke zijn de opleiding voor brandweerman overal hetzelfde, zowel voor vrijwilligers als voor beroepsbrandweermannen. Ook de fysieke vereisten zijn dezelfde. Moest men de alle brandweerkorpsen vergelijken, zijn de meeste zones niet professioneel. De hulpverleningszone Meetjesland telt 265 vrijwilligers.


De politie van Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en Nevele, ofwel de gemeenten van de Lowazone, waarschuwt dat er flitscontroles komen in de zone dertig rond de scholen. Dat doen ze omdat er steeds meer mensen merken dat de snelheidsbeperking niet wordt gerespecteerd. daarom zal er extra op gecontroleerd worden. Bij een kleine overtreding wordt een boete van 75 euro opgeschreven, bij een grote overtreding loopt de boete al snel op tot 207 euro. Er kan zelfs beslist worden om het rijbewijs te laten intrekken.


  • Bron: Het Laatste Nieuws