Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 29 januari

gepost 6 years ago, op zondag, 28 januari 2018 door Crew

De 42-jarige Peter De Poorter, ex-voetballer van Aalter, ziet zijn droom werkelijkheid worden. Hij startte drie jaar geleden de actie ‘Peetjes Droom’, daarmee wou hij een kunstgrasveld leggen op een van de terreinen van KV Eendracht Aalter. Om het veld te leggen moest hij 350.000 euro inzamelen. Er werd op verschillende manieren geld ingezameld, er werd onder andere een groot scherm geplaatst waar EK-wedstrijden werden uitgezonden. Hij heeft nu een akkoord met de gemeente Aalter, dat het kunstgrasveld er volgend jaar in het voorjaar komt.


In de Brugse politierechtbank moesten 40 bestuurders verschijnen die werden betrapt onder invloed van drugs. Voor het grootste deel waren de overtreders mannen, er waren slecht 3 vrouwen onder invloed. Velen onder hen werden betrapt na het festival Bombaclat in Zeebrugge. Er werden toen grote controles gevoerd aan de uitvalswegen van het festival. De overtreders moesten zich verantwoorden op een speciale themazitting. Sommigen kregen een rijverbod van 45 dagen, waarvan 30 dagen effectief en een boete van 1.600 euro.

De gemeente Aalter zoekt bijzitters, secretarissen en voorzitters voor de kiesbureaus voor de verkiezingen op zondag 14 oktober. Als bedanking krijg je drankjes en hapjes en een kleine financiële vergoeding. Je moet wel vrij zijn van 7 tot 16 uur. Secretarissen en voorzitters krijgen vooraf een kleine opleiding. Inschrijven kan op [email protected].

Het Herbakkersfestival in Eeklo zal deze zomer gespreid worden over twee weekends. Het eerste weekend, op 11 en 12 augustus, wordt georganiseerd door muziekclub N9 op het Canadaplein en in de Boelare. Het tweede weekend wordt georganiseerd door vzw Bakfiets op het Herbakkersplein. De tweede vrijdag staat er metal op het programma. Er wordt ook bekeken of de Markt een locatie kan worden voor het festival.


  • Bron: Het Laatste Nieuws