Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 12 februari

gepost 6 years ago, op zondag, 11 februari 2018 door Crew

Aan het nieuwe afrittencomplex van de E40 in Aalter gaat volgende week een nieuwe fase van de werken in. Vanaf 12 of 15 februari gaat het verkeer vanop het oud Rond Punt naar Maldegem op het begin van de N44 over een rijvak moeten. Ze moeten ook het nieuwe Rond Punt passeren. De Tieltsesteenweg blijft nog altijd onderbroken, het verkeer moet daar omrijden via de verbindingsweg en de rotonde aan de Steenweg op Deinze. Op de E40 verandert er niks. Voor de fietsers verandert er wel iets, ze kunnen niet meer via de E40 rijden. Ze moeten via een omleiding door Aalter rijden.

De West-Vlaamse acteur Sam Louwyck is in de plitierechtbank van Brugge veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd vorig jaar betrapt met 1,4 promille alcohol in zijn bloed na een feestje. Het was al de vierde keer dat de man zich moest verantwoorden voor gelijkaardige feiten. Hij zocht een uitlaatklep om te ontsnappen aan de media-aandacht. Hij beseft wel dat hij in de fout was. Hij kreeg een rijverbod van 3 maanden en een boete van 1.600 euro. indien Louwyck nog wil rijden, moet hij wel medische en psychologische testen afleggen.

Een twintiger uit Maldegem riskeert 42 maanden gevangenisstraf omdat hij jonge meisjes beloerde op feestjes en stalkte aan de telefoon. Hij vroeg hun naam en belde dan naar 1207 om hun adres te weten te komen. In 2014 kreeg de man ook al een voorwaardelijke celstraf, maar door de nieuwe feiten wordt die omgezet in een effectieve straf. Bovenop de twee jaar voorwaardelijk wil de procureur nog een bijkomende straf van 18 maanden vorderen. De rechtbank spreekt op 2 maart een vonnis uit.


  • Bron: Het Laatste Nieuws