Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 5 april

gepost 6 years ago, op woensdag, 4 april 2018 door Crew

Op de snelwegparkings in West-Vlaanderen en in de haven van Zeebrugge zijn de laatste weken maar liefst 800 migranten gevonden. Dat is dubbel zoveel als in 2016. De toevloed is stilaan onhoudbaar voor de politiediensten. “De administratieve afhandeling duurt lang”, zegt procureur Frank Demeester. Hij vindt dat er een centraal afhandelingspunt moet komen waar migranten naar toe kunnen gebracht worden. Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gebruikt liever mobiele afhandelingsteams.

In Bassevelde wordt de befaamde U13Cup opnieuw gehouden. Ook dit jaar zijn heel wat Europese topteams aanwezig. Onder andere Sporting Lissabon en Tottenham Hotspur komen. Uit België komen onder andere KAA Gent en Club Brugge. Verder zijn een aantal Nederlandse teams vertegenwoordigd. Tornooidirecteur John De Pauw is blij met de nieuwe teams en de mooie affiche. De U13Cup vindt plaats van 15 tot 17 mei op de terreinen van voetbalclub KVVK Bassevelde.

De Eeklonaren kunnen meehelpen aan het kunstwerk ‘Papaver’. Dat kunstwerk wordt gemaakt ter nagedachtenis van het einde van WO I. Het initiatief komt van vzw Pro Mosaico. Op 7 en 8 april krijgt iedereen de kans om te kijken en ook mee te helpen aan het kunstwerk. Dat kan in de hal van de Kunstacademie. Wanneer het kunstwerk klaar is, krijgt het een prominente plaats in de stad samen met het gedicht ‘In Flanders Fields’ van John Mc Crae.


  • Bron: Het Laatste Nieuws