Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 4 mei

gepost 7 years ago, op donderdag, 4 mei 2017 door Crew

N-VA wil volgend jaar zoveel mogelijk met eigen lijsten opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Ieper wordt de samenwerking met CD&V stopgezet, maar in Aalter is dat nog niet aan de orde. Nationaal is er de druk om de kartels op te geven", zegt plaatselijk voorzitter Sofie Vermeersch van N-VA. Maar in Aalter is die beslissing nog niet genomen. N-VA voelt zich gewaardeerd als kartelpartner. Met de fusie met Knesselare worden de kaarten nu natuurlijk helemaal anders geschud.
Bij CD&V Aalter lijken ze toch iets meer gewonnen om N-VA ook na 2018 mee aan boord te houden.



Annemie De Bie, de directeur van scholen De Zandloper in Zomergem en de Notelaar in Waarschoot, stopt er eind dit schooljaar mee. Ze is zestig geworden en gaat op 1 september met pensioen. Wie de nieuwe directie wordt voor de twee scholen, wordt pas eind volgende maand bekend gemaakt. Annemie De Bie blijft wel politiek actief in Zomergem. Ze blijft het gezicht van Groen en wil zich goed voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober volgend jaar.



De Heilig Bloedprocessie in Brugge verkeert in geldnood. Door de verhuis naar de Stadshallen stijgen de uitgaven en krijgt de organisatie dit jaar te maken met een verlies van bijna 20.000 euro. Ze hopen dat de stad dat geld bijpast enfinancieel meer zal steunen. Het stadsbestuur van Brugge laat weten dat het de vraag momenteel onderzoekt. De Brugse financiën zijn gezond en kunnen tegen een stootje", zegt burgemeester Renaat Landuyt. De Heilig Bloedprocessie vindt dit jaar op donderdag 25 mei plaats en start sinds lang weer op de Markt.





Er komen nog bijna wekelijks klachten binnen bij de Brugse ombudsman over de werking van het Huis van de Bruggeling, het nieuwe administratieve centrum aan het station. Hoewel de stad wil wachten, dringt een evaluatie zich volgens de ombudsman. Het vreemdelingenloket en de dienst Rijbewijzen kampen met een achterstand. De Ombudsdienst kreeg het afgelopen jaar over het algemeen meer klachten van inwoners binnen. Naast het Huis van de Bruggeling vormde ook de politie vaak een bron van ergernis. Ook het aantal klachten over het parkeerplan is opvallend.


  • Bron: Het Laatste Nieuws