Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 28 juni

gepost 6 years ago, op woensdag, 27 juni 2018 door Crew

De ondergrondse parking aan den Boomgaard in Aalter kan op vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni niet gebruikt worden. Er wordt dan verder gewerkt aan de afwerking van de tweede ondergrondse parking, net ernaast. De opening van dat nieuwe deel is gepland voor midden juli.

Het Vlaams gewest misloopt een schadevergoeding van 82.000 euro tegen twee Bruggelingen van 27 en 28 jaar. De NMBS en infrabel krijgen 1 euro. Ze zouden jarenlang graffititags gezet hebben op treinen en signalisatieborden in onder andere Brugge, Gent en Oostende. Ze werden ontdekt toen de gsm van een van de mannen werd teruggevonden in de brievenbus van een carwash. De automaten van die carwash waren opengebroken. De politie controleerde de gsm en vond daarop heel wat foto’s van graffiti. De twee werden vrijgesproken voor gebrek aan bewijzen. De 27 jarige man wordt wel veroordeeld voor 8 andere feiten. Daarvoor kreeg hij 8 maanden cel met uitstel en 600 euro boete.

De handelaars van Eeklo willen dat de stad terug heropleeft en zo opnieuw de centrumstad van Eeklo wordt. Unizo stelde haar eisen aan de stad. Ze willen vooral dat er meer parking komt en dat de leegstand en de hoge werkloosheid vermindert. In Eeklo ligt de leegstand van de gebouwen op elf procent en de werkloosheid ligt op drie procent. Dat ligt boven het Oost-Vlaams gemiddelde. Schepen van Lokale Economie Christophe De Waele (Open Vld) zegt dat elke parkeerplaats die in het centrum weggenomen wordt, zal ergens anders gerecupereerd worden. Burgemeester Koen Loete (CD&V) zegt dat het tij is gekeerd voor Eeklo en dat er te veel aan ‘Eeklo-bashing’ is gedaan. Er werden te veel projecten tegengehouden door enkelingen, maar dat is nu voorbij.


  • Bron: Het Laatste Nieuws