gepost 7 years ago, op donderdag, 18 mei 2017 door Crew

Een 25-jarige bestuurder uit Aalter heeft in de Brugse politierechtbank drie maanden rijverbod gekregen voor een bijzonder zwaar ongeval vorig jaar in Knokke. De bestuurder en zijn vier vrienden geraakten als bij wonder levend uit het wrak.
Er bleek 2,12 promille alcohol in het bloed van de man. Hij moest inmiddels al 10.000 euro ophoesten om de ouders die eigenaar van de wagen zijn te vergoeden. Naast het rijverbod kreeg hij 1.200 euro boete en moet hij zijn theoretisch rijexamen opnieuw afleggen.


De boerenmarkt op de Aard in Aalter viert op zaterdag 20 mei zijn eerste verjaardag. Precies een jaar geleden kwamen boeren en producenten voor het eerst samen om hun producten op de boerenmarkt rechtstreeks aan de consument te verkopen. Zaterdag worden de 200 eerste klanten verrast met een kleine attentie om die verjaardag te vieren. De markt gaat door halftwee tot vier uur op parking Aard in Aalter.


Rode kruis Zomergem organiseert morgen een bloedinzameling van 17 tot 19.30 uur in gemeenschapscentrum ’t Schaapstuk.

Landschapspark Bulskampveld heeft een nieuwe mascotte. De Stier wordt voortaan het gezicht van het natuurdomein dat op het grondgebied van Beernem, Oostkamp, Ruiselede, Wingene en Aalter ligt.

Bij de start van volgend schooljaar introduceert de stad Brugge twee schoolstraten aan basisschool De Triangel in Sint-Andries en Olva Sint-Katarina in Assebroek. Auto's zullen bij de start en op het einde van de schooldag telkens een halfuur niet kunnen doorrijden nabij de school. Het is een van de eerste zichtbare realisaties na het dodelijk ongeval met de jonge fietser Yamen, in februari.


  • Bron: Het Laatste Nieuws