Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 16 september

gepost 7 years ago, op woensdag, 15 november 2017 door Crew

Het bedrijfsgebouw van Friesland Campina in Aalter gaat er binnenkort een stuk leuker uitzien. Een streetart-artiest is volop bezig om een koe van 30 meter hoog op het opslagmagazijn te schilderen. Nu is het een saai grijs gebouw, dat van overal uit Aalter te zien is. Aan dat saaie karakter wordt nu wat gedaan. De reuzenkoe is van de hand van kunstenaar Smates. Het kunstwerk zal te zien zijn vanaf de E40 en de N44. De artiest is begin november begonnen en krijgt heel de maand de tijd om het kunstwerk af te werken.

Het KSO Internaat Tielt-Ruiselede verwelkomt naast de scholieren van zes middelbare scholen nu ook kinderen van het Tieltse basisonderwijs. de vraag naar een internaat voor kinderen uit het basisonderwijs bleef stijgen, die mogelijkheid is er nu dus gekomen. Ria Christiaens is de uitbreiding een meerwaarde. Ze vindt het goed dat de jongeren van het basisonderwijs en het secundair onderwijs een hechte groep vormen. Het internaat biedt naast rust en structuur ook studiebegeleiding en ontspanning.

Het Rode Kruis Knokke en Cantic@Mare hebben zich samen ingezet voor het project Coming World Remember Me in cultuurcentrum Scharpoord. In het hele land worden in totaal 600.000 beeldjes uit klei gemaakt. Daarmee wil de organisatie 600.000 mensen herdenken die in België zijn gesneuveld tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook in Knokke probeerden enkele organisaties en vzw’s hun steentje bij te dragen. De gemaakte beeldjes krijgen in 2018 een plaats in Ieper.

Niet alleen de Brugse restaurants zijn populair, ook de hotels scoren bijzonder goed. Dat blijkt uit de jaarlijkse Awards van beoordelingswebsite Trivago. Van de vijf Belgische winnaars komen er vier uit Brugge. Er werd beoordeeld op basis van de reviews van de bezoekers. De beste beoordeling was voor bed & breakfast The Townhouse in de Werkhuisstraat. De zaak, die in 2012 werd opgestart, wordt uitgebaat door Jason en Sandra Barnes. Jason is een Engelsman en Sandra is een Nederlandse die in 2010 in Brugge kwamen wonen. De twee hadden voordien geen Horeca-ervaring, dat maakt het opmerkelijk dat ze een prijs winnen. Het is een pand waar ze naar eigen zeggen met hart en ziel in gewerkt hebben om het naar hun zin in te richten.

In Deinze heeft het vierdaagse event Circus Ronaldo 5.000 euro opgeleverd voor het Fonds Jan Filiers, die het evenement samen met het stadsbestuur, de cultuurraad en vtB Kultuur organiseerde in september in het Kaandelpark. Volgens Dominique Filiers waren de opkomst, sfeer en de voorstelling zelf uniek en bijzonder. het Fonds Jan Filiers zet zich in om de slachtoffers die een blijvend letsel overhouden door een ongeval te steunen.

In de Mosselstraat in Zerkegem, een deelgemeente van Jabbeke, lagen maandag vier reeënkoppen. Vele passanten maakten hier melding van. De koppen waren uitgehold, daarom denkt men dat het om slachtafval zou kunnen gaan. De burgemeester gaf gisteren de opdracht om die te verwijderen, maar de koppen waren plots verdwenen. Het is een raadsel wie ze daar geplaatst heeft en ze heeft weggenomen. Er wordt geen verder onderzoek gevoerd naar de dumping.


  • Bron: Het Laatste Nieuws