Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 15 februari

gepost 6 years ago, op woensdag, 14 februari 2018 door Crew

Met de komst van het nieuwe kunstencentrum in Aalter, aan de stationsbuurt, zal er meer verkeerschaos komen in de buurt. Het Stationsplein wordt wel vernieuwd, waardoor het doorgaand verkeer wordt afgeremd. Het zal onmogelijk worden om van de Weibroekdreef naar de Brugstraat te rijden via het station. Wel zal het veiliger worden voor de zwakke weggebruikers en het openbaar vervoer. De hoofdtoegang naar de stationsbuurt zal de Drogenbroodstraat worden. Verder wordt ook gewerkt aan de plannen voor een nieuwe parkeertoren en aan de vernieuwing van het station.

Het nieuwe park Les Acacias in Sint-Andries is geopend in alle stilte. Dat komt omdat het park nog niet volledig klaar is. Er moeten nog zitbanken en picknicktafels geplaatst worden. Ook de toegankelijkheid voor mensen die minder goed te been zijn is nog niet gegarandeerd. Er kwam ook nog een klacht binnen dat het park in bosgebied zou liggen. Er moet nog een aanvraag gedaan worden bij de Vlaamse Overheid zodat de laatste werken kunnen aanvatten. Het park werd aangekocht voor 775.000 euro, de hele renovatie zal zo’n 183.000 euro kosten.

Eeklo wordt deze zomer gaststad voor de nationale wandel –en fietszoektochten die Gezinsbond organiseert. Na steden zoals Lier, Ieper en Brussel is het dit jaar de buurt aan Eeklo. Ze willen dat de wandelaars en fietsers de troeven ontdekken van de stad in het Meetjesland. Gezinsbond Vlaanderen en de stad Eeklo zoeken nog volop naar sponsors. De verschillende zoektochten lopen van 1 juli tot en met 30 september. Begin december wordt dan de winnaar van de wedstrijden bekend gemaakt.


  • Bron: Het Laatste Nieuws