Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 11 mei

gepost 7 years ago, op donderdag, 11 mei 2017 door Crew

Een medewerker van afvalbedrijf Van Gansewinkel is gisteren zwaargewond geraakt nadat zijn been geplet werd tussen een vuilniskar en een wagen die er was op ingereden in de Bellemstraat in Aalter. Volgens de hulpdiensten is het mogelijk dat de arbeider zijn been verliest. De automobiliste verklaarde dat ze niets kon zien omdat ze verblind werd door de laaghangende zon. Het ongeval was volgens haar niet te vermijden."





Jacle Bow komt op vrijdag 12 mei om 20 uur live naar jeugdhuis Kadans in de Stationsstraat in Aalter. Een samenwerking tussen JC Kadans, Kerua Music en Okinawa. De concerten in de Schuur verhuizen voor deze gelegenheid eenmalig naar de grote zaal van Kadans. Kaarten kosten tussen 8 en 12 euro.



In de Bloemendalestraat in Oedelem is de nieuwe vestiging van de Oxfam Wereldwinkel feestelijk geopend. Voorheen was de Wereldwinkel te vinden in de Stationsstraat en daarvoor in de Sint-Andreaslaan.



Drie maanden na de invoering van het parkeerplan in Brugge zet al 5 procent méér bestuurders de wagen ondergronds. Dat blijkt uit cijfers van parkeerbedrijf Interparking. Vooral de parking aan het station wordt intensiever gebruikt, maar ook 't Zand ziet het aantal klanten stijgen. De eerste evaluatie van het parkeerplan komt er pas in augustus of september. Wel ziet de burgemeester al een aantal pijnpunten. De aanduiding van de blauwe zones kan nog beter. Ook de tweedeverblijvers en de vele vrijwilligers in de binnenstad vragen om voor hen een apart reglement op te stellen.



Zo'n 44.000 West-Vlaamse gezinnen en bijna 2.400 bedrijven zijn veranderd van energieleverancier, nadat ze zijn ingegaan op de provinciale groepsaankoop groene energie en gas. Van 1 december 2016 tot en met 8 februari dit jaar konden particulieren zich registreren voor de groepsaankoop elektriciteit en gas. Elegant bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene elektriciteit en gas, liefst 32 procent onder de huidige marktprijs. Voor groene elektriciteit bleek Engie Electrabel het beste bod klaar te hebben met 17 procent onder de huidige marktprijs. Het tarief was nog voordeliger, omdat ook Oost-Vlaanderen instapte in het project. Daar stapten 35.000 deelnemers over. De provincie West-Vlaanderen organiseerde de groepsaankoop al voor de zesde keer


  • Bron: Het Laatste Nieuws