Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 1 februari

gepost 6 years ago, op woensdag, 31 januari 2018 door Crew

Door de fusie van Aalter en Knesselare veranderen enkele straten van naam. Zo verandert de Kerstraat in Aalter naar de Sint-Corneliusstraat. Ook de Aalterweg wordt aangepast naar de Knokkebaan. Hans Willaert en Tinneke De Wulf, uitbaters van restaurant Bachus, zijn daar zeer blij mee. Vroeger was er heel wat verwarring doordat in meer straten in Aalter en Knesselare het woord Aalter in komt. Daardoor vonden sommige klanten het adres niet. Door de naamsverandering is dit dus niet meer mogelijk.

Een 30-jarige havenarbeidster uit Blankenberge heeft twee maanden rijverbod en 800 euro boete gekregen nadat ze vorig jaar na een verkeersongeval agressief reageerde. De vrouw botste bij een wegversmalling op een tegenligger, eigenlijk had ze voorrang. Ze stapte uit haar wagen met een honkbalknuppel in haar handen. Ze viel niemand aan, ze reed weg stak haar middelvinger uit. Haar advocaat zegt dat haar gedrag onaanvaardbaar is, maar ze voelde zich bedreigd. De politierechter veroordeelde de vrouw niet voor het ongeval zelf , maar wel voor het vluchtmisdrijf.

Een man uit Aalter stond in Gent terecht voor een hele resem feiten. Hij stalkte zijn ex-vrouw. Hij stuurde mails waarin zijn ex dood en verbrand was in zijn ogen. Hij lichtte ook een halfblinde dame op door telecomcontracten af te sluiten tijdens het uitvoeren van een werkstraf na een vorige veroordeling. Voor de oplichting kan de man een jaar celstraf en een boete van 600 euro krijgen. Voor de stalking kan hij een nieuwe werkstraf krijgen en een boete van 1.200 euro krijgen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws