Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 7 november

gepost 7 years ago, op maandag, 6 november 2017 door Crew

Vanaf begin volgend jaar zal het mogelijk zijn om online een afspraak te maken bij de politie ‘Het Houtsche’, dat is de politiezone Oostkamp, Beernem en Zedelgem. Volgens woordvoerster Lien Vermeersch zal het de politie in staat stellen om efficiënter te werk te gaan, biedt het de burgers een extra service aan en zullen de wachttijden teruggedrongen worden. Je zal een afspraak kunnen maken via een speciale website of via een onthaalmedewerker. Wanneer het project zal starten is nog onduidelijk.


Een man uit Ursel heeft vorige week maandag zijn liefdesrivaal aangevallen met een hamer. De twee waren verwikkeld geraakt in een vechtpartij. Het slachtoffer werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn belager werd opgepakt door de politie. Hij wordt voor de onderzoeksrechter geleid.


Het oude kasteel van Pieter Bladelin in Middelburg, dat is een deelgemeente van Maldegem, wordt terug blootgelegd. Nu zie je op de plaats waar het kasteel gebouwd is niets, maar daar brengt de gemeente Maldegem en de provincie Oost-Vlaanderen volgend jaar verandering in. Nu kan je enkel iets lezen over het kasteel in het toeristisch centrum van Maldegem. Deze veranderingen moeten een toeristische meerwaarde vormen voor het dorp, zegt burgemeester Marleen Van den Bussche.


Het project Meetjesland Klimaatgezond pakt uit met een nieuwe website. Op die website vind je alle acties uit de verschillende Meetjeslandse gemeenten om te streven naar een beter klimaat. Door die acties willen de gemeenten gezamenlijke doelstellingen realiseren. Dit doen ze in samenwerking met Veneco en de provincie Oost-Vlaanderen. Enkele van de doelstellingen zijn de CO2-uitstoot drastisch doen dalen en de negatieve effecten van de klimaatopwarming te verzachten in de streek.


In Brugge, op het bekende plein ’t Zand, zijn arbeiders volop bezig met de aanleg van een nieuwe weg die het plein in 2 zal splitsen. De weg zal meer naar de kant van het concertgebouw liggen. Met de weg wil het stadsbestuur de verbinding terug maken tussen Brugge-West en het stadscentrum, want deze connectie was verdwenen door het vroegere plein. De verbinding wordt nu nog niet gebruikt, die opent pas samen met de opening van het volledige plein, deze is gepland op volgende zomer.


Als je geïnteresseerd bent om aan de slag te gaan als zorgkundige of verpleegkundige kan je altijd een opleiding volgen bij het Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen. Deze opleiding is gratis en in samenwerking met VDAB. Wie meer informatie wil kan terecht op een infomoment op dinsdag 14 november in het regiohuis van Thuiszorg de Zon, dat is in de Boomgaard 12 in Aalter of via de website. Als je al een diploma hebt en je wil graag een job, kan je altijd een bezoek brengen aan de Open sollicitantendag op woensdag 15 november in het regiohuis of ook via de website.


  • Bron: Het Laatste Nieuws