Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 6 februari

gepost 6 years ago, op maandag, 5 februari 2018 door Crew

Een 28-jarige man en een 43-jarige vrouw van Italiaanse afkomst zijn door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De twee trokken woensdagnamiddag rond 16 uur naar de haven van Zeebrugge samen met een man. Ze wilden inchecken op een ferry naar Groot-Brittannië, maar het personeel vertrouwde het niet. Ze verwittigden de politie. die ontdekten dat de derde man een Albanees was die met valse papieren naar Groot-Brittannië wou trekken. De man werd opgepakt en moet zich verantwoorden bij de dienst Vreemdelingenzaken. De Italianen verschijnen vandaag voor de raadkamer.

Er wordt gewerkt aan het begin van de Brugsesteenweg in Eeklo. De handelszaken zoals de Delhaize zijn nog altijd bereikbaar. Dat kan via de Raverschootstraat. De werken aan de Brugsesteenweg zijn ter voorbereiding van de herinrichting van de Leopoldlaan. Ze duren tot 9 maart. Het project verloopt in vier fasen. In de eerste fase, die nu bezig is, wordt gewerkt tussen de ovonde en het Q8 tankstation.

In Tielt heeft oppositiepartij CD&V op de gemeenteraad een voorstel gedaan om de openbare verlichting ’s nachts te doven. Ondanks dat er onenigheid ontstond bij de meerderheidspartijen, gaan ze toch niet in op het voorstel. Alle partijen waren het er wel overeen dat er samen met Eandis een plan wordt opgesteld, zodat de straatverlichting wordt vervangen door nieuwe, dimbare LED-verlichting


  • Bron: Het Laatste Nieuws