Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 30 januari

gepost 6 years ago, op maandag, 29 januari 2018 door Crew

Er is een wissel in de OCMW-raad door Groen Aalter. Marc Delbaere vervangt Gerda Rijsselaere na vijf jaar dienst. Rijsselaere blijf actief binnen Groen Aalter, ze blijft redacteur van de Groenkrant. Opvolger Marc Delbaere is 53 jaar en heeft al een pak ervaring binnen de sociale sector. Hij werkt als begeleider van volwassenen met een mentale beperking bij vzw Ons Erf in Brugge.

Sinds zaterdag kunnen jonge gezinnen met financiële problemen, daklozen of vluchtelingen naar de eerste armenwinkel in Brugge. De organisatoren vonden dat het tijd werd dat voedselbedeling aan minderbedeelden op een andere manier gebeurd. Voor de producten moet je geen geld betalen, maar je betaalt met punten. Een punt staat voor een eurocent. Hoe slechter je situatie is, hoe meer punten je krijgt. Er wordt samengewerkt met verschillende supermarkten in de buurt. Voorlopig is de winkel enkel geopend op zaterdag, maar dat wordt nog uitgebreid.

Inbrekers hebben ingebroken in fietsenwinkel Cycloon in Maldegem. Ze gingen aan de haal met 23 van de duurste fietsen uit de zaak, ze hadden een warde van zo’n 103.500 euro. De dieven kwamen vermoedelijk op voorhand kijken waar de duurste fietsen stonden, zo konden ze de fietsen snel inladen. Ze konden de winkel betreden via een zolderraam. De inbrekers en hun buit zijn nog niet teruggevonden, maar de politie rekent op tips van de bevolking.


  • Bron: Het Laatste Nieuws