Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 27 december 2023

gepost 4 months ago, op woensdag, 27 december 2023 door Crew


Een verkeersongeval op de E40 in Aalter heeft dinsdag even voor verkeershinder gezorgd richting Oostende. De exacte omstandigheden zijn nog onduidelijk. Het incident zorgde voor een file op de snelweg vanaf Deinze.

—----------------------------------------

Er komt een nieuwe verkaveling met 39 loten aan de Textielstraat in Eeklo. De buurt zou de groene open ruimte liever behouden zien, maar het gaat wel degelijk om bouwgrond. Er werd een petitie ingediend met 158 handtekeningen.

—-------------------------------------

De Lijn rolt vanaf 6 januari 2024 een nieuw netplan uit. Dit gaat gepaard met heel wat wijzingen en deze worden niet op prijs gesteld door de Boekhoutse pendelaars. Enkele ouders protesteerden daarom onder meer tegen de afschaffing van buslijn 96.

—-------------------------------

De gemeente Kaprijke houdt noodgedwongen een nieuwe concessiewedstrijd voor de uitbating van de tennis- en padelzone aan de sporthal in Lembeke. Tegen de toegekende concessie werd een procedure bij de Raad van State aangespannen door één van de kandidaten die de opdracht niet binnenhaalde.

—-----------------------------------------------

De kerstmarkt in Eeklo deed het marktplein bruisen en swingen. Maar nu het feest achter de rug is en het nieuwe jaar er aankomt, rijst de vraag: hoe zit het met de heraanleg van de Markt én is de start van werken in het voorjaar van 2024 nog haalbaar?

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws