Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 21 december 2022

gepost 11 months ago, op woensdag, 21 december 2022 door Crew

Eeklo wil samen met Kaprijke aan fusiegesprekken beginnen, maar hoopt dat er nog andere gemeenten aansluiten. Sint-Laureins liet onlangs weten dat een fusie met Eeklo voor hen niet meer wenselijk is. Eeklo moet dus verder op zoek naar een partner, want ook buurgemeente Maldegem ziet een fusie niet zitten.

—-----------------------------

Aalter kiest midden in deze energiecrisis voor sobere kerstverlichting, en dat oogst bakken kritiek. Op sociale media is de verontwaardiging groot. Ook de oppositiepartijen vinden het maar een zielig sfeertje in de straten. “In tijden dat thuis iedereen op energie probeert te sparen, moeten wij de straten toch niet volhangen?”, klinkt het bij de gemeente.

—--------------------------------

Diana Calcoen heeft dinsdag in het woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter haar honderdste verjaardag gevierd. Diana Calcoen heeft altijd in Gent en Sint-Martens-Latem gewoond, en verhuisde in november 2018 naar Veilige Have in Aalter.

—-----------------------------------

De vier vaccinatiecentra voor de inwoners van het Meetjesland sluiten na deze week definitief de deuren. Net geen twee jaar werden coronavaccins geplaatst. Meer dan 2.500 medewerkers en vrijwilligers hielpen bij die klus.

—--------------------------

Het was geen weer om een hond door te jagen, maar de nieuwe hondenlosloopweide in Eeklo is dinsdag officieel geopend.Het nieuwe hondenparadijsje ligt in de Oostveldstraat, op de site van het oud zwembad.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws