Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 27 september 2019

gepost 8 months ago, op vrijdag, 27 september 2019 door Wim Van Geert

Burgemeester Bart Van Hulle van Maldegem wil een kabinetschef aanstellen. Dat wordt de rechterhand van de burgemeester die hem moet bijstaan in grote dossiers. Volgens oppositiepartijen Groen en CD&V een dure en onverantwoorde grap voor de Maldegemse belastingbetaler.

Bart Van Hulle weerlegt de kritiek en zegt: elke dag van ’s ochtends tot ’s avonds bezig te zijn met de dagelijkse leiding van de gemeente Maldegem. De kabinetchef kan dan strategisch denken over het Maldegem van binnen 12 of 18 jaar.

Het Rattenkasteel van Waarschoot wordt na jaren leegstand verbouwd tot een particuliere woning.

Het gemeentebestuur van Lievegem heeft de bouwvergunning afgeleverd om de plannen mogelijk te maken. Tientallen jaren werd gezocht naar een nieuwe bestemming voor de Priorij Onze Lieve Vrouw ten Hove, in de volksmond door iedereen het Rattenkasteel genoemd. Het gebouwd dateert van de jaren 1400 en is één van de oudste gebouwen van het Meetjesland.

De Groendienst van het Deinse maatwerkbedrijf Demival, die ook het groenonderhoud van de stad verzorgt, schakelt over op elektrisch tuingereedschap. Dat is milieuvriendelijker, minder zwaar voor de medewerkers en een pak stiller.

Het gereedschap is duurder, maar het is zijn investering waard. Het belangrijkste voordeel is dat de CO2-uitstoot daalt.

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt, nog tot en met zondag 29 september is er foor in Aalter. De attracties zijn te vinden op de Aard. Als het weer het toelaat zal op zondagavond de kermis afgesloten worden met vuurwerk om 21 uur.

De kunstmarkt ‘Plas den Ter-tre’ van zondag 29 september in Ursel gaat dan weer niet door. De organisatoren verwachten te slecht weer.

Zondag zou het verkeersvrije dorpsplein van Ursel normaal ingepalmd worden door kunststanden en ambachtslieden die demonstraties geven. De organisatoren zaten gisteren bijeen en hebben beslist om de editie 2019 niet te laten doorgaan. Ze hopen om in 2020 terug een kunstarkt in Ursel te kunnen organiseren.

Zoals we gisteren reeds melden stapt Maldegem vanaf 2020 nu officieel uit de Meetjeslandse samenwerkingsverbanden Comeet, Meetjesman en Woonwijzer Meetjesland. De gemeenteraad van woensdagavond in Maldegem verliep zeer onrustig. De uitstap uit de drie samenwerkingen in het Meetjesland werden telkens meerderheid tegen oppositie goedgekeurd.

De bibliotheken van Evergem moeten van 30 september tot 11 oktober noodgedwongen de deuren sluiten.

De Evergemse bibliotheken schakelen net als alle Oost-Vlaamse bibliotheken over op een ander softwaresysteem. Daarom sluiten ze de deuren. Op 12 oktober kan je er opnieuw terecht.

Het Sint-Andriesziekenhuis van Tielt en het Rode Kruis hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten met elf omringende gemeenten waar de dienst 112 actief is. Concreet betalen de gemeenten 110.000 euro aan het Sint-Andriesziekenhuis, als tussenkomst bij de gemaakte personeelskosten.

De partij sp.a Eeklo heeft een nieuwe voorzitter. Eddy Coene neemt de fakkel over van Christiaan De Wulf.

Sp.a Eeklo haalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar niet genoeg stemmen om nog een zitje in de gemeenteraad te houden. De partij wil vooral vernieuwen en verjongen. Christiaan De Wulf heeft er 43 jaar opzitten in het dagelijks bestuur: eerst als secretaris en later als voorzitter. Eddy Coene werd nu unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter.

De stad Brugge pakt in de kerstperiode uit met een gloednieuw lichtconcept.

Bezoekers zullen tussen 22 november en 5 januari kunnen genieten van twee licht- en belevingswandelingen doorheen de binnenstad, die startten aan het Stationsplein. De ene route leidt richting Minnewaterpark, bij de tweede route wandelen de bezoekers richting ’t Zand en verder naar de winkelstraten en de traditionele kerstmarkt.

Als het lichtconcept aanslaat, bekijkt Brugge om het de komende jaren eventueel uit te breiden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws