Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws vrijdag 18 oktober 2019

gepost 7 months ago, op maandag, 21 oktober 2019 door Wim Van Geert

Een militair uit het Meetjesland stond gisteren voor de Gentse politierechtbank. De man die in 2017 al een zware snelheidsovertreding opliep reed vorig jaar tegen de richting in een eenrichtingsstraat op amper enkele honderden meters van zijn deur. Na een alcoholcontrole bleek hij 1,2 promille in het bloed te hebben. Voor beide feiten samen veroordeelde de politierechter de man tot zes maanden rijverbod met uitstel en een geldboete van 1.380 euro.

-----------------------------

Langs de Zeebruggelaan in Brugge gebeurde gisterenmiddag ter hoogte van de afslag Zwankendamme een aanrijding tussen twee vrachtwagens.

Ter hoogte van het rode licht stopte de eerste vrachtwagen, waarna een achteropkomende collega dat te laat opgemerkt had en ramde de eerste vrachtwagen. Door het ongeval lag de weg wel bezaaid met brokstukken en diende politie en brandweer de weg te reinigen. Niemand raakte gewond. Tijdens de opruimwerkzaamheden was er wel vertraagd verkeer richting Brugge.

----------------------

Er is een nieuw stuk fietssnelweg geopend, aan de Langerbruggestraat op de grens van Evergem en Gent. De provincie Oost-Vlaanderen heeft samen met North Sea Port een missing link gerealiseerd in de fietssnelweg F402. Deze fietssnelweg heeft zijn nut voor de dagelijkse verplaatsingen naar het werk en school, en is ook economisch en toeristisch van belang. North Sea Port stelde de gronden ter beschikking voor de aanleg van de fietssnelweg en zal ook instaan voor het goed beheer en onderhoud van dit fietspad, dat bijna één kilometer lang is.

------------------

In het kader van de YOUCA Action Day gingen gisteren acht studenten tussen 15 en 20 jaar aan de slag bij de stadsdiensten van Deinze. Hun loon van 55 euro gaat naar de ngo Trias, een jongerenproject in Guinee dat ondernemerschap bij jongeren stimuleert.

----------------------

Jeugdcentrum Kadans uit Aalter trakteerde vandaag alle jongeren voor de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. De leden en de leiding van de jeugdbeweging zijn welkom, en ook de ouders worden uitgenodigd. Op het middaguur wordt getrakteerd op een warm soepje. Vanavond is er dan vanaf 21 uur een eerste ‘Silent Disco’ in Kadans. Met een koptelefoon op kan je er uit drie muziekstijlen kiezen.

-------------------

Een 41-jarige vrouw uit Zeebrugge is woensdagavond aangevallen in haar nachtwinkel langs de Baron de Maerelaan. De uitbaatster betrapte drie transmigranten tijdens een winkeldiefstal, waarna een van hen een mes bovenhaalde en haar sloeg.

-------------------

Het team van AD Delhaize Deinze werkte maandenlang aan een Deinse versie van Monopoly en vanaf 31 oktober kan je dit ‘Deinzopoly’ daar ook exclusief kopen. Na Brugge, Gent en Roeselare heeft dus nu ook Deinze een eigen versie van Monopoly. Niet zo evident, want Hasbro, de Amerikaanse spelfabrikant achter Monopoly, geeft jaarlijks maar aan enkele steden of gemeenten de toelating om een eigen versie van het bordspel te ontwikkelen.

----------------

Zeven vrijwilligers zetten hun schouders onder Catpower, een nieuw kattenasiel in Evergem is dat. In de oude gebouwen van Electrabel in de Gentweg vinden nu al zeventig katten tijdelijk een nieuwe thuis. Je kan er ook terecht als je een nieuw katje in huis wil halen.

-----------------

De kerst- en eindejaarsperiode is nog een eindje van ons verwijderd, maar aan het Minnewaterpark in Brugge zijn de eerste voorbereidingen voor ‘Wintergloed’ - de nieuwe naam voor het kerstgebeuren - al gestart.

Op het water liggen verschillende pontons die zullen dienen als steun voor de kunstijspiste die voor het eerst in het Minnewaterpark zal liggen. De traditionele ijspiste verdwijnt namelijk op de Markt van Brugge.

----------------------

Volgende week zaterdag viert Knokke-Heist in het stadion „Olivier“: 40 jaar burgemeester Graaf Leopold Lippens. Het gratis volksfeest met een happy hour met dj Bart de Graaf en een live optreden van Bart Peeters zal vermoedelijk bij gunstige weersomstandigheden een paar duizend mensen naar het vernieuwde sportcomplex lokken.

--------------------------


  • Bron: Eigen redactie