Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 16 februari 2024

gepost 2 months ago, op donderdag, 15 februari 2024 door Crew

De herstructurering bij FrieslandCampina zal meer jobs kosten dan eerst voorzien. Eerst werd een verlies van 58 jobs aangekondigd in Belgie, maar nu blijkt dat er extra ontslagrondes komen in 2025 en 2026. Volgens de vakbonden zouden die extra ontslagen vooral in Lummen en Aalter vallen.

—---------------------------------------

Rotary Club Aalter en Natuurpunt Aalter werken voor het derde jaar op rij samen om de vallei van de Poekebeek in Poeke (Aalter) natuurlijker en waardevoller te maken. De voorbije jaren werd samen voor twee hectare bosuitbreiding gezorgd. —----------------------------------------------------------

Na de kerstmarkt zou in Eeklo gestart worden met de herinrichting van de verkeersvrije Markt. Maar zelfs nu is daar nog niets van te merken. Het blijft wachten op de vergunningen. Ondertussen klinkt de vraag steeds luider om tot de tijd van de grotere zomerterrassen, toch weer parkeren toe te laten op de Markt van Eeklo. —-----------------------------------------------------

De gemeente Maldegem en Volterra slaan de handen in mekaar voor de plaatsing van 300 zonnepanelen op het dak van de sporthal Berken in Kleit. Inwoners kunnen mee investeren, en dus ook meedelen in de winst. Zo werkt het.

—------------------------------------

Wie houdt van nostalgie, kan op zondag 18 februari in Maldegem naar een filmvertoning van 92 jaar oud. Heemkundige kring Het Ambacht Maldegem houdt zondag om 10.30 uur in CC Den Hoogen Pad een eenmalige filmvoorstelling.

—------------------------------------------

De Balloonmeeting blijft in Deinze en dit minstens tot 2030. In Eeklo dromen velen ervan om het populaire luchtballonnenspektakel terug te halen naar de bakermat, maar de stad Deinze heeft een nieuwe overeenkomst klaar met de organisatoren.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws