Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 24 augustus 2020

gepost 3 months ago, op maandag, 24 augustus 2020 door Crew

Eeklo gaat vanaf 1 september verder met de versoepelingen rondom de corona maatregelen en laat ook evenementen en sportwedstrijden met publiek toe.

Voor alle evenementen geldt wel dat er absoluut moet voldaan worden aan de voorwaarden van het ‘Covid Event Risk Model’, en er moet een toelating zijn vanuit de stad conform de geldende procedure.

--------------------

Aalter wil iets doen aan het afval dat steeds vaker achtergelaten wordt rond de glasbollen in de gemeente. Met boetes van 175 tot 350 euro.

Wie met zijn lege flessen aan een volle glasbol staat, kan de flessen gratis naar het recyclagepark brengen, of hier een andere glasbol zoeken.

----------------------

Het Meetjesland lijkt één groot zonnedak te worden nu negen gemeenten samen met Veneco de handen in mekaar slaan om massaal zonnepanelen te leggen op openbare gebouwen. Binnenkort krijgen de inwoners van de gemeenten de kans om mee te investeren in het project, en dus ook een deel van de winst op te strijken.

-------------------

De openbare toiletten in het Sint-Annapark in het centrum van Maldegem liggen er de laatste tijd vuil en verloederd bij. De gemeente zoekt een oplossing.

Een denkpiste is dat de toiletbezoeker zich via zijn identiteitskaart vooraf registreert.
---------------------------

Voorzitter Nathalie De Coster en gemeenteraadslid Paul Verstraete stappen allebei uit N-VA Eeklo. Paul Verstraete zal voortaan als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelen in de gemeenteraad van Eeklo. Voor N-VA Eeklo is het een zoveelste gezicht dat vertrekt. Eerder dit jaar stapte ook Peter De Graeve al op.

------------------

Of er in Maldegem in 2021, carnaval zal zijn wil de Raad van Elf pas begin december definitief beslissen. Dit voorjaar was het coronavirus een thema in de stoet van Maldegem. In 2021 zal datzelfde virus bepalen of er al dan niet stoet zal zijn.

---------------------------

Groen Brugge reageert tevreden op de plannen van het nieuwe Club-stadion. De huidige Olympia-site is een geschikte plek voor een stadion dat past bij de toekomst-perspectieven van de Club. Groen Brugge blijft echter bezorgd om de toekomst van Cercle Brugge. Burgemeester Dirk De fauw liet dit weekend nog verstaan dat het stadsbestuur wel degelijk bezig is met de toekomst van Cercle Brugge.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws