Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 20 april 2020

gepost 7 months ago, op zondag, 19 april 2020 door Crew

Unizo Aalter ondersteunt de Aalterse handelaars en hebben een facebookpagina opgericht en die heet Aalterse Ondernemers. Je hoort daarover Vanessa Vroman van Unizo Aalter: *** Het online shoppen werkt voor de ene ondernemer maar niet voor alle sectoren. **** aldus Vanessa Vroma van Unizo Aalter over de facebookpagina Aalterse Ondernemers. Alle info om als handelaar aan te sluiten vind je op onze pagina radiokix.be

----------------

De gemeenteraad van Aalter komt vanavond samen om te vergaderen. Als één van de weinige gemeenten niet digitaal, maar wel lijfelijk. Frederik Roose is alvast verrast ****De gemeenteraad gaat vanavond door in het auditorium van het gemeentehuis. Daar kunnen immers de gemeenteraadsleden ver uit mekaar zetten. Vlaams Belang Aalter die dient er vanavond een voorstel in om de lokale economie te stimuleren.

---------------------

In februari werd in Eeklo bij een camera-inspectie van de riolering in de Koning Albertstraat vastgesteld dat de riolering in zeer slechte staat is. Hierdoor kunnen wegverzakkingen ontstaan. Om het risico op wegverzakkingen weg te werken zal een aannemer in opdracht van De Watergroep, een herstelling van de riolering uitvoeren tussen de Cocquytstraat en René Vermaststraat in Eeklo. Er zijn omleidingen voorzien tijdens de duur van de werken.

Bij een controleactie in Eeklo door politiezone Meetjesland Centrum bleek het grootste deel van de chauffeurs zich aan de coronamaatregelen te houden. Vooral in de namiddag bleken een aantal inwoners zich niet aan het samenscholingsverbod te houden. De politie organiseerde de controleactie op de N9 in het centrum van Eeklo met de bedoeling om chauffeurs te controleren op het naleven van de coronamaatregelen. Slechts drie van de 180 chauffeurs die aan de kant gezet werden, bleken in overtreding te zijn. De politie stelde een pv op.

------------------------

Nu Aalter het in deze coronatijden moet stellen zonder de wekelijkse Boerenmarkt, geeft Groen Aalter de lokale producenten een eigen online platform.

Groen Aalter maakt een inventaris op die je vrij kan consulteren. Een handige overzichtskaart laat je in een oogwenk zien waar welk aanbod te vinden is. De handelaars op de lijst produceren en verkopen thuis, in Aalter. De lijst is te vinden op www.groenaalter.be/lokale_producten.

---------------------------

Vlaams Belang Aalter wil de ouderen een hart onder de riem steken en schonk afgelopen weekend aan elke zorgbewoner een bloemetje. Je hoort Frederik Roose van Vlaams Belang Aalter***** De planten en bloemen kocht Vlaams belang Aalter lokaal, je hoorde daarover voorzitter Frederik Roose

--------------------

Het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo wordt de laatste dagen bedolven onder de cadeaus voor de zorgverleners.

Het gaat om pizzaleveringen, paaseitjes, pralines, frisdranken, energierepen en cuberdons. Van een ondernemer uit Aalter kreeg AZ Alma zelfs 1.500 azalea’s om aan al onze artsen en medewerkers mee te geven.

---------------

Het recyclagepark van Maldegem gaat morgen 21 april terug open. Maar de gemeente roept op om niet massaal te komen.

Het recyclagepark van Maldegem was al open voor tuin- en snoeiafval, maar opent vanaf morgen voor alle afvalmaterialen. Alleen asbest, afgedankte elektrische apparaten, batterijen, kringloopgoederen en –kleren mogen nog niet gebracht worden.

De heropening van het recyclagepark blijft op een gecontroleerde manier gebeuren, onder verplichte voorwaarden. Hou daarom rekening met lange wachttijden. Bij een te lange wachtrij zal je verplicht worden om op een later moment terug te keren.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws