Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 16 december 2019

gepost 9 months ago, op maandag, 16 december 2019 door Wim Van Geert

Brugge gaat actiever op zoek naar leegstaande panden en dat loont: tot 1 december telde de stad 72 lege woningen. Dat is voor het eerst een daling, want vorig jaar waren het er nog 80. “De belasting én de aanpak loont”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon. Het maximaal benutten van de bestaande woningen zorgt ook voor groter aanbod op de woningmarkt, wat de betaalbaarheid ten goede zou komen.

---------------

Langs de Deinzesteenweg in Aarsele is zaterdagnacht een Audi tegen een verlichtingspaal geknald. Ter hoogte van de Westhoekstraat in Aarsele verloor de chauffeur op het natte wegdek de controle over het stuur en ging rechts van de weg af. Daar belandde de wagen tegen de verlichtingspaal. De auto van de man moest getakeld worden.

-----------------

Eeklo wil na de feestperiode de oude kerstbomen met wortel en kluit inzamelen, herplanten en zo een tweede leven geven zegt gemeenteraadslid in Eeklo Hilde Lampaert. ****************

Je hoorde gemeenteraadslid in Eeklo Hilde Lampaert over de inzameling van de kerstbomen.

----------------------------

Wie geen tijd wil verliezen in de wachtrij, kan vanaf februari volgend jaar op afspraak naar het gemeentehuis van Evergem. Je maakt een afspraak via evergem.be of Evergem Info. Daarna neemt een medewerker eventueel nog contact met je op voor meer informatie. Je kan maximaal 45 dagen vooraf een afspraak inplannen. “Niets dan voordelen aan dit systeem”, zegt burgemeester De Maertelaere. “Je moet minder lang wachten. Je stemt jouw afspraak gemakkelijk af op jouw eigen agenda. En je komt langs op de locatie van jouw voorkeur, aldus nog de burgemeester van Evergem.

--------------------

In Eeklo kan je de kerstboom met kluit en wortel een tweede leven geven. Samen met Pro Natura en de Kringwinkel Meetjesland gaat Eeklo in januari kerstbomen inzamelen. Deze kerstbomen worden terug herplant. Pro Natura haalt de oude kerstbomen op en zal ze een heel jaar lang verzorgen. Het is beter van een natuurlijke kerstboom te zetten hoor je van gemeenteraadslid in Eeklo Hilde Lampaert. ******

----------------------------

De gemeente Maldegem lanceert een digitaal loket, waardoor het voor heel wat zaken niet meer nodig is om naar het gemeentehuis te komen.

Wie wil wordt natuurlijk nog altijd aan het loket geholpen. Op maandag van 10 tot 11.30 uur helpen vrijwilligers in het dienstencentrum Sint-Jozef je ook op weg met het digitaal loket. Wie thuis geen computer heeft, kan ook in de bibliotheek terecht.

Je vindt het digitaal loket op www.maldegem.be/digitaalloket.

---------------------

De geldautomaat onder het stadhuis van Damme gaat opnieuw open.

De automaat werd enkele weken geleden gesloten na een reeks plofkraken bij Argenta. Vanaf donderdag 19 december kan in het centrum van Damme echter weer geld afgehaald worden. Om veiligheidsredenen zal dit wel elke weekdag maar van 9 tot 17 uur zijn, en tijdens de weekends van 13 tot 17 uur.

-------------------

De 46ste Brugse kerstduik, gepland op zaterdag 21 december, gaat niet door. De reden is de slechte waterkwaliteit van de reien zegt Franky Moelaert van de Brugse IJsberen. **************

Een alternatief voor de Brugse kersduik is er niet zegt een ontgoochelde Franky Moelaert van de Brugse IJsberen. ************************

-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws