Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 31 december 2020

gepost 3 years ago, op donderdag, 31 december 2020 door Crew

Gisteren was het voor de tweede avond op rij bijzonder druk in de Brugse binnenstad. Duizenden mensen kwamen een bezoekje brengen aan Wintergloed. Stewards leidden alles in goede banen om zoveel als mogelijk te vermijden dat er filevorming ontstond. De druktebarometer van het lichtspektakel kleurde al vanaf de opening om 20 uur oranje - wat evenveel betekent als ‘zeer druk’. Dat bleef gisteren de hele avond het geval. Viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs betreurden het vele volk in Brugge.

-------------------------

Het afdak bij de Chiro van Groot-Aalter is al enkel jaren stuk. Dat merkte gemeenteraadslid voor Groen Jesse De Meulenaere op: ***** Schepen van jeugd Matthias Van De Walle is op de hoogte van het lek in het afdak: **** 1227 lek afdak.

--------------------------------------

Staf De Roo is overleden, Staf was bijna 50 jaar lid van vele verenigingen in Eeklo.

In 2007 won Staf De Roo de prijs voor cultuurverdienste, en in 2008 de stadsmedaille in Eeklo.

----------------------

De gekende papieren Aalterbon maakt plaats voor een digitale versie. Het grootste voordeel is dat je de bon ook thuis of onderweg kan aankopen en onmiddellijk kan bezorgen aan de gelukkige ontvanger. Via www.aalter.be/aalterbon kan je die aankopen. via de webshop. Daarna ontvang je meteen een QR-code in jouw mailbox. Het is vandaag op deze laatste dag van 2020 ook de laatste kans op de gratis Aalterbon van €25 uit te geven.

--------------------

Langs de Steenkaai in Brugge hielden de hulpdiensten gisterenavond een grote zoekactie naar een mogelijke drenkeling. Er werd melding gemaakt dat er een rollator In de berm lag, waarna onmiddellijk met grote middelen gezocht werd. Zowel met boten als duikers gingen de hulpdiensten op zoek naar een mogelijk slachtoffer. Na lange tijd zoeken was er geen resultaat en werd de zoekactie langs de Steenkaai in Bruggestopgezet.

-------------------

De gemeente Maldegem voorzag vroeger zelf in kinderopvang en vind dit niet langer een kerntaak. Gemeenteraadslid Valerie Taeldeman betreurt deze beslissing: *** De voorkeurspartner om kinderopvang te organiseren in Maldegem zal de organisatie Duinhuisjes zijn aldus schepen Nicole Maenhout **** De voorkeurspartner Duinhuisje mag de gebouwen in Maldegem waar de huidige kinderopvang doorgaat 3 jaar gebruiken.

--------------------------

Er rijst protest tegen het hakhoutbeheer van de Vlaamse Waterweg nv langs het kanaal Gent-Oostende. Dat gebeurt in de zone Sint-Jorisbrug–Beernembrug op linkeroever, aan de kant van de Beernemse Watersportvereniging. De partij Groen Beernem vindt dat er te veel bomen verdwijnen.

------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws