Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 16 april 2020

gepost 4 years ago, op woensdag, 15 april 2020 door Crew

In het zwaar getroffen woonzorgcentrum Westervier in Brugge zijn minstens twee derde van de bewoners besmet met het coronavirus. Mogelijk loopt het aantal nog op.

Het te laat testen op Covid 19 ligt aan de oorzaak van de uitbraakt zegt ook directeur van het woonzorgcentrum Westervier: Dirk Snauwaert u3****

Dirk Snauwaert heeft nog een oproep aan de andere woonzorgcentrums *****

Je hoorde directeur Dirk Snauwaert van WZC Westervier in Brugge.

----------------------

De coronamaatregelen hebben de vastgoedmarkt stilgelegd. De verkoop en verhuur van huizen is dan ook met een derde gedaald sinds de maatregelen van kracht zijn in ons land en zal vermoedelijk nog 80 à 90% verder dalen. Je hoort CEO Filip Dewaele: u1

Filip Dewaele over de vastgoedmarkt die stil ligt.

-----------------------

De eerste week in het noodopvangcentrum in Sijsele is rustig verlopen. De bewoners zijn dankbaar voor de opvang en begrijpen waarom er nu bijzondere maatregelen gelden. Niemand van de bewoners moest het centrum al verlaten, hoor je van schepen sociaal beleid in Damme Filip Babylon: **** u4 De inwoners van Sijsele waren eerder bezorgd door de komst van bewoners in het opvangcentrum maar dat is nergens voor nodig. ****** Schepen van sociaal beleid Filip Babylon over het noodopvangcentrum in Sijsele.

---------------------------

De Nationale Veiligheidsraad besliste gisterenavond dat grote festivals niet kunnen tot 31 augustus. Er is heel wat onduidelijkheid over wat begrepen wordt onder een groot festival. Het Rijversfestival in Lievegem gaat al zeker niet door. Op dit moment is er nog onzekerheid over het Herbakkersfestival in Eeklo, Deinse Feesten in Deinze en de Katse Feesten in Zelzate. Wellicht volgende week schetst de Nationale Veiligheidsraad over wat begrepen wordt onder een groot festival. Ook het Cactusfestival in Brugge kan door de maatregelen niet plaatsvinden. Intussen werd in Brugge ook een werkgroep opgericht om een doordachte heropstart te maken, dat zegt schepen van cultuur in Brugge Nico Blontrock: **** u 5 aldus Schepen van Cultuur in Brugge Nico Blontrock.

-----------------------

De drastische coronamaatregelen zullen een enorm zware impact hebben op de horecasector. Om een steentje bij te dragen en de economische motor weer op gang te krijgen, belooft Dewaele Vastgoedgroep in elke stad waar zij lokaal verankerd zijn stadsbonnen aan te kopen ter waarde van 250 euro. Dat hoor je ook van CEO Filip Dewaele: u2 De vastgoedmakelaars volgens intussen digitale opleidingen, hoor je nog van Filip Dewaele **** Je hoorde Filip Dewaele over de impact van het coronavirus op de vastgoedsector.

-----------------------

De Brugse politie gaat de komende weken vaker patrouilleren in Zeebrugge. Sinds een kleine twee weken krijgt de politie dus wel meer meldingen binnen van overlast.

Het gaat dan vooral om inbraken of transmigranten die zich in groep verplaatsen en zo de regels rond social distancing niet naleven. Je hoort politiewoordvoerster Lien Depoorter *** u6 Lien Depoorter over de acties van de politie Zeebrugge.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws