Categorie: Nieuws uit de regio

Plots schepen op 50ste verjaardag

gepost 7 years ago, op woensdag, 21 december 2016 door

Patrick Verwilst uit Aalter beleeft de meest turbulente week uit zijn leven. Maandagavond legde hij de eed af als schepen en gisteren werd hij 50 jaar. "Twee keer een mijlpaal in een mensenleven. Mijn leven verandert echt", beseft de man.
JOERI SEYMORTIER
Patrick Verwilst is sinds maandagavond officieel schepen van de gemeente Aalter. Hij vervangt Birger Quintyn (38) die stopt met de politiek omdat hij directeur wordt van het Emmaüsinstituut. Quintyn was eerste schepen en was met 2.222 voorkeurstemmen een echte stemmenkampioen. Hem vervangen en doen vergeten wordt niet gemakkelijk.


919 voorkeurstemmen
"Toen Pieter De Crem mij vorige week belde, viel ik bijna van mijn stoel", zegt Patrick Verwilst. "Ik had eerlijk gezegd nooit meer gedacht dat ik deze legislatuur nog schepen zou worden. Met mijn 919 voorkeurstemmen haalde ik in 2012 een mooie score. Maar bij de CD&V van Aalter zijn er veel sterke kandidaten, dus dat was toen niet genoeg voor een zitje in het schepencollege. Natuurlijk sta ik te springen om het schepenambt nu op te nemen. Wanneer je op een lijst gaat staan, doe je dat altijd met de grootste ambitie. Ik ga er helemaal voor gaan. Het is voor mij best wel een heftige week. Vijftig jaar worden en de eed afleggen als nieuwe schepen, zijn twee ingrijpende dingen in het leven."

Patrick Verwilst woont samen met zijn echtgenote in Maria-Aalter. Hij was daar ooit nog voorzitter van de plaatselijke voetbalclub. Hij is zelfstandige in grondwerken en gaat dat vanaf nu combineren met het schepenambt. "Door de wissel in het college moeten de bevoegdheden nog herverdeeld worden", zegt Patrick. "Ik stap in een team dat goed draait en mooie projecten voorbereid heeft. Ik ga vooral helpen om die nu allemaal vlot te realiseren. Natuurlijk ben ik schepen voor heel Aalter, maar mijn dorp Maria-Aalter zal toch ook wat extra aandacht krijgen."

Omdat Patrick Verwilst promoveert van gemeenteraadslid naar schepen, komt er een bank vrij bij de gemeenteraadsleden. Miguel De Ruyck (CD&V) zal op de gemeenteraad van februari de eed afleggen als opvolger.


  • Bron: Het Laatste Nieuws