gepost 7 years ago, op vrijdag, 23 december 2016 door

De oude pastorij van Lotenhulle wordt volgend jaar omgebouwd tot een nieuwe buitenschoolse kinderopvang. Het gebouw ligt ideaal: pal naast de Taborschool. Er zal plaats zijn voor 48 kindjes en drie begeleiders.
Sinds april 2013 staat de pastorij van Lotenhulle leeg, nadat de vorige pastoor Roger Maes verhuisde naar de Pittemstraat. "De pastorij ligt net naast de school, dus een ideale locatie om daar een nieuwe buitenschoolse kinderopvang in te bouwen, voor kinderen van drie tot twaalf jaar", zegt schepen Bieke De Neve (CD&V). "De werken starten op 23 januari volgend jaar en we voorzien 800.000 euro. De benedenverdieping wordt verbouwd, zodat er plaats zal zijn voor 48 kindjes en drie begeleiders."

"De voorgevel en het hek worden behouden en gerenoveerd, om het typische dorpszicht van Lotenhulle te behouden. Achteraan werken we met veel glas, zodat de kinderen veel licht binnen krijgen. Links van het gebouw komt er een nieuwe liftkoker en een doorgang naar de tuin achteraan. De bovenverdieping van de pastorij zal gebruikt kunnen worden door de verenigingen van Lotenhulle. Het lijkt ons een ideale stek voor de plaatselijke muziekvereniging", zegt De Neve.


Grote tuin
De bestaande kinderopvang Lobolleke ligt naast de gemeentelijke feestzaal van Lotenhulle. De kinderen moeten van daar elke dag 400 meter stappen naar school. Door de verhuis zal dat vanaf het voorjaar 2018 niet meer nodig zijn. De oude opvang wordt later verkocht aan de Volkshaard, die daar enkele sociale woningen zal bouwen. "De oude pastorij heeft achteraan ook een grote tuin en dat is een extra troef die we willen uitspelen", valt schepen Dirk De Smul (CD&V) in.

"Eén deel van de tuin zal afgezet worden en zal dienen als buitenruimte voor de kinderopvang. Het ander deel van de tuin willen we openbaar toegankelijk maken, zodat Lotenhulle haar eigen dorpspark heeft in het hart van het dorp." (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws