Categorie: Nieuws uit de regio

Onzekerheid blijft voor cinema capitole

gepost 7 years ago, op dinsdag, 21 februari 2017 door

Zondag 5 maart blijft officieel de sluitingsdatum voor Cinema Capitole in Aalter. Maar uitbater Jean-Claude Maes blijft hopen op een verlenging.
De dreigende sluiting voor Cinema Capitole veroorzaakt al weken opschudding in Aalter. Op de website blijft in ieder geval de aankondiging staan dat het volgende week zondag over en uit is voor de laatste dorpscinema van het Meetjesland. Volgende week gaat Capitole nog eens alle registers opentrekken tijdens de krokusvakantie.

"Officieel blijft 5 maart inderdaad de sluitingsdatum voor de Capitole", zegt Jean-Claude Maes. "Er zijn wellicht nog opties daarna, maar ik weet het zelf niet. De communicatie tussen mij en de eigenaar van het gebouw, gaat enkel via onze advocaten. Volgende week tijdens de krokusvakantie wil ik nog eens volle zalen trekken. En wat na zondag 5 maart? Eerlijk: ik weet het vandaag zelf niet. Dat maakt het ook voor mij moeilijk. Bij de distribiteurs moet je sommige films voor minstens acht weken bestellen. Maar dat kan ik niet doen, als ik op 5 maart moet sluiten. De krokusvakantie zou dus wel eens het einde van de Capitole kunnen worden."

De eigenaar van hotel en cinema Capitole geeft geen commentaar in de pers. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws