Categorie: Nieuws uit de regio

Onrust over nieuwe regels zwaar verkeer

gepost 7 years ago, op dinsdag, 31 januari 2017 door

Niet alle buren van de Ruiseleedsestraat en Knokstraat in Poeke zijn blij met de nieuwe maatregel, dat zwaar verkeer vanaf woensdag toelaat in hun straten.
De gemeente Aalter sluit de Poekedorpstraat volledig af voor vrachtwagens, maar laat de Ruiseleedsestraat en de Knokstraat wel open. Vooral om de plaatselijke bedrijven te kunnen bedienen. In de Knokstraat zullen wel intensieve snelheidscontroles gehouden worden. "Wij vallen van onze stoel, want hierover was geen enkel overleg met de buren die al lang klagen over het vrachtverkeer", zegt Geert Van Den Broucke uit de Ruiseleedsestraat. "Er stonden verkeersborden dat doorgaand zwaar verkeer niet mocht. De overlast aanpakken kon heel gemakkelijk, gewoon door intensief te laten controleren door de politie. Onze huizen blijven dus lijden onder de zware vrachtwagens die voorbij daveren en onze nachtrust blijft verstoord. Als er net zoals vandaag niet gecontroleerd wordt, dan zal ook deze nieuwe regeling niets veranderen aan de situatie in Poeke. Er moest echt niets veranderen aan het verkeersplan van Poeke. Er moet enkel gecontroleerd worden!"

Burgemeester Patrick Hoste (CD&V) van Aalter zegt dat de nieuwe maatregel een proefproject is dat loopt tegen 1 juni. "Nadien gaan we de invloed van evalueren en indien nodig bijsturen. We blijven zoeken naar de ideale oplossing voor Poeke", klinkt het. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws