gepost 7 years ago, op dinsdag, 20 december 2016 door

Met de gidsen 'Eten', 'Drinken' en 'Slapen' wil Zelzate zich definitief op de toeristische kaart zetten. Met meer dan 60 adresjes maakt de gemeente zich sterk heel wat troeven in handen te hebben.
"Na het lezen van deze gidsen kan ik alleen maar vaststellen dat Zelzate leeft", zegt een fiere schepen van Lokale Economie Martin Acke (N-VA), die de gidsen in de gloednieuwe Oak Bar voorstelde aan het grote publiek. "Welke gemeente van 12.000 inwoners heeft meer dan 60 horecazaken om te promoten?"

Acke mikt hoog met de gids. "Zelzate is toeristisch gezien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar deze gids bewijst dat het wel de juiste keuze kan zijn. Het aanbod adresjes is zowel uitgebreid als gevarieerd. Neem nu deze übertrendy Oak Bar. Maar je ook gewoon gaan genieten van de volkse gezelligheid in het door erfgoed Vlaanderen beschermde café Regina. Om maar te zwijgen van ons gevarieerde restaurantaanbod. Zelzate heeft echt voor iedereen wat in petto. Bovendien liggen we nog steeds op een belangrijke verkeersader tussen de havens van Terneuzen, Gent en Antwerpen. De ideale uitvalsbasis."

De gidsen worden gedrukt op 10.000 exemplaren en zullen ook via Toerisme Waasland en Toerisme Meetjesland verdeeld worden. Voor de Zelzatenaren heeft schepen Martin Acke zelfs een uitdaging in petto. "Het moet een erezaak zijn om in elke zaak uit deze gids eens langs te gaan in 2017." (KVZ)


  • Bron: Het Laatste Nieuws