Categorie: Nieuws uit de regio

Mediamarkt korenmarkt sluit

gepost 7 years ago, op zaterdag, 21 januari 2017 door

Eind maart komt 3.000 vierkante meter winkeloppervlakte op de Korenmarkt leeg te staan. Want MediaMarkt, dat daar begin juni 2014 met veel show de deuren opende, gaat al terug dicht. De vestiging van centrum Gent verhuist naar de Makro in Eke.

Bij MediaMarkt willen ze officieel nog niks bevestigen, maar het personeel van de winkel is wel al op de hoogte gebracht. Eind maart sluit de winkel op de Korenmarkt voorgoed de deuren. Een echte verrassing is dat niet. De geruchten dat MediaMarkt Gent zou verdwijnen doken voor het eerst op in september. Bovendien had de winkel ook al zijn aanbod verkleind en de bovenste verdieping van de winkel gesloten. Wasmachines, droogkasten, frigo's en ander 'witgoed' waren al uit het aanbod verdwenen.

De winkeloppervlakte die MediaMarkt op de Korenmarkt innam, was 3.000 vierkante meter. Over wie of wat in de plaats moet komen is nog niet bekend. De electrogigant was dé grote naam die werd aangekondigd, nadat Redevco het verloederde Sarmacomplex helemaal renoveerde. Oorspronkelijk zou Saturn komen, een dochteronderneming van MediaMarkt, maar het werd uiteindelijk de merknaam zelf. Maar niet voor lang dus, na anderhalf jaar gaan de boeken al toe. Nochtans was er in de MediaMarkt altijd wel volk aan het rondsnuisteren. Wie tv's of ander groot materiaal kocht, kon dat laten leveren in MediaMarkt Zwijnaarde en het daar ophalen. Maar naar verluidt waren de cijfers van de winkel niet wat ervan verwacht werd. Bovendien heeft MediaMarkt de elektro-afdeling van Makro overgenomen. En dat is exact wat met MediaMarkt Gent gebeurt: zij verhuizen naar de Makro in Eke. MediaMarkt Oostakker en Zwijnaarde blijven wel gewoon bestaan.


"Vraag blijft groot"
Bij de stad zijn ze nog niet officieel op de hoogte van het vertrek van MediaMarkt. "Maar een drama is het sowieso niet", zegt middenstandsschepen Christophe Peeters. "Op de Mapic-beurs is al gebleken dat er vraag is naar grote winkelruimtes in centrum Gent. Eigenlijk hebben we die te weinig. Zeker op de as Veldstraat - Langemunt zit alles bomvol. We zullen dus wel snel een nieuwe invulling voor de winkelruimte in het Sarma-complex vinden."

Ondertussen blijkt dat ook de C&A in de Veldstraat binnenkort de deuren sluit. Dat is gelukkig enkel een tijdelijk gegeven. Het pand waarin C&A huist moet helemaal gerenoveerd worden, en dus moet de winkel tijdelijk opkrassen. Het is evenwel de bedoeling dat C&A na de werken gewoon weer zijn intrek neemt in het pand.


  • Bron: Het Laatste Nieuws