gepost 7 years ago, op maandag, 13 februari 2017 door

Groen Aalter lanceert vanavond op de gemeenteraad drie voorstellen om het kasteeldorpje Poeke cultureel en toeristisch op de kaart te zetten.
"In eerste instantie moet ingezet worden op verkeersveiligheid en bereikbaarheid", zegt Sarah Verniers. "Doorgaand zwaar verkeer moet weg uit de dorpskern. Een herinrichting van de Knokstraat dringt zich op. Een rechtstreekse busverbinding tussen Poeke en Aalter is ook een must." Een tweede voorstel is de lancering van een Kunstenpad door het dorp en het kasteeldomein van Poeke. Groen denkt aan een samenwerking met lokale kunstenaars. "Als derde punt willen wij kunst en cultuur in het kasteel en de kerk van Poeke verder uitbouwen", zegt Verniers. "De kerk staat grotendeels leeg en moet betrokken worden bij de programmatie die nu al in het kasteel loopt. Het kasteel moet ook een stek zijn voor voordrachten, lezingen, seminaries, meetings, teambuildings. Een laatste voorstel is het paalkamperen in het kasteeldomein van Poeke. Daarbij wordt zonder luxe overnacht op een aangeduide plaats in een natuurlijke omgeving. Die plaats wordt gemarkeerd met een paal of pomp."

Vanavond worden de voorstellen, die er kwamen na een luisterronde bij de inwoners, op tafel gelegd. De kans dat de meerderheid van CD&V en N-VA ze steunt, is traditiegetrouw klein. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws