Categorie: Nieuws uit de regio

Kater tommeke krijgt kogel in zij

gepost 7 years ago, op vrijdag, 27 januari 2017 door

Een dierenbeul heeft woensdag Tommeke, de tweejarige kat van Franky De Keersmaecker uit Aalter, met een loodjesgeweer beschoten. Het beestje overleefde ternauwernood de laffe aanslag, maar moet zaterdag nog een spoedoperatie ondergaan. "Wie doet nu zo iets?", vraagt Franky zich af. Intussen heeft de dierenbeul ook gisteren schoten gelost, waardoor de schrik er in de buurt goed in zit.

Tommeke was woensdag zoals iedere dag op wandel in de omgeving van de Venakker, waar hij samen bij zijn baasje Franky en diens moeder woont. "Tot mijn moeder me plots rond de middag belde om te zeggen dat onze kat hevig bloedde", zegt Franky. "Hij zat helemaal in elkaar gekropen in zijn mandje toen ik thuiskwam. Toen in de namiddag het bloeden nog niet gestopt was, konden we niet anders dan met hem naar de dierenarts te gaan."

Die stelde vast dat het beestje beschoten was met een loodjesgeweer. "De kogel ging frontaal in hem en zit nu vast ter hoogte van zijn bekken", gaat Franky verder.


Spoedoperatie zaterdag
"Gelukkig werden er geen vitale organen geraakt, maar hij kreeg toch al een ferme dosis antibiotica om te vermijden dat er een infectie zou ontstaan. Zaterdag moet de kogel er met een operatie nog uit gehaald worden. Wie doet nu zo iets? Ons Tommeke vonden we samen met zijn zusje in onze tuin. Hij was pas geboren en achtergelaten door zijn moeder. We hebben hem met een spuitje moeten voeden. We zien ons beestje dan ook doodgraag. Voor ons is dat ons kindje. Elke dag zit hij je op te wachten als je thuiskomt van je werk, wil hij geknuffeld en geaaid worden. Je krijgt nu eenmaal veel liefde van zo'n beestje."

Franky plaatste woensdagavond een eerste oproep op Facebook om te horen of er nog poezen het slachtoffer zijn geworden van de dierenbeul.


Klacht bij politie
Gisteren volgde een nieuwe Facebookpost, nadat Franky's moeder opnieuw vijf schoten gehoord had. "De schrik zit er duidelijk bij alle baasjes van katten en honden in. De mensen durven nu hun huisdier niet meer buiten te laten. Nu is onze kat gewond geraakt en dat is een wonder, want volgens onze dierenarts wilde de schutter hem doden. Maar wat als een ander dier sterft? Of wat als er een mens geraakt wordt? Als je zo iets doet, dan ben je tot alles in staat", zegt Frank.

De man stuurde alvast een mail naar de politie, maar kreeg nog geen gehoor. "En anders dien ik een officiële klacht in bij de politie", besluit hij.


  • Bron: Het Laatste Nieuws