gepost 7 years ago, op dinsdag, 27 december 2016 door

Evergem plant heel wat grote wegenwerken. Volgend jaar wordt alles voorbereid, maar in 2018 wordt zowat de halve gemeente opengegooid.
4 Volgend jaar staat vooral in het teken van de afwerking van het project Elslo. "De hoofdstraat is sinds vorige week weer open voor verkeer", zegt schepen van Openbare Werken Erik De Wispelaere (CD&V). "In 2017 werken we nog de laatste fase af met de Klaverbeekstraat, Kleine Koestraat, Maagdekensstraat en het speelplein. Voor volgende zomer moet alles afgewerkt zijn."


4 Het kruispunt Daasdonk-Bosstraat wordt in 2018 aangepakt. Daar wordt samen met de gemeente Waarschoot een rotonde aangelegd. Ze krijgt een diameter van 36 meter, vergelijkbaar met de rotonde in Sleidinge.

4 Evergem werkt volgend jaar ook aan de voorbereidingen voor de grote rioleringswerken in de Hermijtstraat, Pastorijstraat, Steenstraat en de Trilkouter in Ertvelde. De gemeente betaalt zelf anderhalf miljoen euro voor dat project, maar de effectieve uitvoering is pas voor 2018.

4 Ook een project voor 2018 is de aanleg van een nieuwe waterleiding in de Dellaertsdreef. Goed voor 1,6 miljoen euro. Meteen wordt ook de weg daar helemaal vernieuwd. Samen met de Dellaertsdreef zal ook de Kortendam aangepakt worden.

4 Nog twee ontwerpen waar volgend jaar volop aan voorbereid zal worden, zijn de heraanleg van de dorpskern van Rieme en ook de vernieuwing van Wippelgem-Dorp. Ook daar zal in 2017 geen spade de grond in gaan, maar wordt achter de schermen wel volop aan de dossiers gewerkt.

4 De vernieuwing van Westbeke, de Bunstraat, Durmestraat en de Doornstraat wordt voorlopig op de planning van 2019 gezet. Een project dat Evergem nu ook al zeker naar de volgende legislatuur doorschuift, is de aanpak van de Droogte.

(JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws