Categorie: Nieuws uit de regio

Gezocht: nieuwe architect voor jeugdlokalen

gepost 7 years ago, op donderdag, 5 januari 2017 door

De bouw van de nieuwe jeugdlokalen heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stadsbestuur heeft architect Reinald Verleye aan de deur gezet en is nu op zoek naar een nieuwe kandidaat. Dat betekent dat er nieuwe selectieprocedure in gang gezet moet worden en dat er nieuwe plannen getekend moeten worden. Aftredend jeugdschepen Margot Baekelandt (sp.a) en haar opvolger Robben Huygelier (sp.a) hopen tegen de zomer een bouwvergunning beet te hebben, wat betekent dat de eerste spadesteek voor na het bouwverlof is.


Dit ontwerp, van de hand van architect Reinald Verleye, is voor de vuilnisbak.
Een nieuw hoofdstuk breekt dus aan in de soap rond de bouw van de nieuwe jeugdlokalen, een omstreden dossier dat al meer dan twee jaar aansleept. Halfweg vorig jaar leek alles eindelijk in kannen en kruiken, maar begin december bleek er een serieus haar in de boter te zitten tussen de architect en het stadsbestuur.

Burgemeester De Rammelaere (N-VA) liet toen weten dat de architect blijkbaar niet in staat was om de gemaakte deadlines na te komen en dat er juridische stappen overwogen werden. We zijn een kleine maand later en de architect staat aan de deur.


Stevige kluif
"We gaan dit zo snel mogelijk tot een goed einde proberen te brengen", zegt jeugdschepen in spe Robben Huyghelier (24). De leerkracht lager onderwijs uit Aarsele legt op de gemeenteraad van komende donderdag de eed af als nieuwe schepen. Met het dossier rond de jeugdlokalen heeft hij alvast een stevige kluif voor zijn relatief jonge neus liggen. "De architect had wat te veel hooi op zijn vork genomen", is het enige wat Huyghelier kwijt wil over de architect. "Maar sowieso zal het werk van Margot niet voor niets zijn geweest, want de eisen van de jeugdverenigingen zijn niet veranderd. De locatie en de oppervlakte staan vast."

Dat laatste bevestigt aftredend jeugdschepen Baekelandt.

"We weten intussen perfect welke vereniging welke oppervlakte nodig heeft. Bovendien is de kap van de bomen nu bezig en hebben we intussen ook toestemming om de Shermantank te verplaatsen. Ook het budget (1 miljoen euro - red.) is er", besluit de schepen. Huyghelier gaat verder: "Tegen de zomer van 2017 moeten we een bouwvergunning hebben. Na het bouwverlof moeten de werken kunnen starten. Al is het spijtig dat het zolang heeft moeten duren. Al tien jaar zitten de jeugdverenigingen in de miserie. Hopelijk kunnen we daar nog tijdens deze legislatuur een einde aan brengen."

"Heel spijtig dat het zo gelopen is", reageert hoofdleider Simon Popelier van de KSA wanneer hij hoort dat er een nieuwe architect gezocht wordt. "Jammer, want we waren heel tevreden met de plannen zoals die in september op tafel lagen. Anderzijds kan ik me niet voorstellen dat een nieuwe architect daar erg ver van kan afwijken, want per slot van rekening is de beschikbare oppervlakte hetzelfde. Sowieso zal het een gelijkaardig gebouw moeten zijn, ook qua indeling. Misschien kan er zo wat tijd gewonnen worden."


Baekelandt: afscheid
Schepen Margot Baekelandt (57) neemt na vier jaar afscheid en wisselt vandaag van zitje met Robben Huyghelier (24)

"Jammer dat ik de jeugdlokalen zelf niet tot een goed einde ga kunnen brengen", zegt ze. "Maar ik heb vertrouwen in Robben. Het is een voordeel dat hij al vier jaar in de gemeenteraad zit en al heel wat ervaring heeft kunnen opdoen. De voorzet heb ik gegeven. Nu is het aan Robben om de bal binnen te trappen."


  • Bron: Het Laatste Nieuws